Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.973
% 1.40
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.973
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Grayscale Ceo’su: Sadece 2 veya 3 Bitcoin ETF Kalacak!

Grayscale Investment CEO’su Michael Sonnenshein, SEC tarafından onaylanan spot Bitcoin ETF’inin çoğu hayatta kalmayacağını söyledi.

Geçtiğimiz Perşembe günü İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda CNBC ile yaptığı röportajda Sonnenshein, onaylanmış 11 spot Bitcoin ETF’sinin çoğunluğunun muhtemelen başarısız olacağını düşünüyor.

SEC, 10 Ocak’ta 11 spot Bitcoin ETF’sini resmi olarak onayladı ve 10’u ertesi gün işlem görmeye başladı. Pek çok ETF ihraççısı, diğer ETF sponsorlarıyla rekabet gücünü artırmak için işlem ücretlerini aktif olarak düşürüyordu.

Onaylı olan ETF’lerin çoğu, ücretleri %0,2 ile %0,4 arasında belirliyordu. Birden fazla spot Bitcoin ETF sağlayıcısı da geçici ücret muafiyetleri sundu.

Diğer taraftan, ETF ihraççıları arasında en büyük Bitcoin sahibi olan Grayscale, herhangi bir feragat olmaksızın %1,5’e kadar ücret alıyor.

Sonnenshein, Grayscale’in piyasadaki en yüksek spot Bitcoin ETF ürününe ilişkin ücretlerini savundu ve yalnızca iki veya üç spot Bitcoin ETF’sinin burada kalacağını, geri kalanın ise piyasadan çekileceğini belirtti.

Sonnenshein; “Bizim bakış açımıza göre, bu durum bazen onların varlık sınıfına olan uzun vadeli bağlılıklarını sorgulayabilir. Nihayetinde pazarın, bizim sahip olduğumuz bu 11 spot ürüne sahip olacağını düşünmüyorum.” Dedi.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Sonnenshein’in bu sözleri ABD’de  spot Bitcoin ETF onayının beşinci gününde geldi. Ticaretin başlamasından bu yana Grayscale, 18 Ocak’a kadar 37.947 BTC’ye kadar agresif bir şekilde Bitcoin’i boşaltan tek ihraççı oldu.

Bunun tersine, diğer dokuz ihraççı, ticaretin başlangıcından bu yana ürünlerine en az 40.000 BTC ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir