Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$63.148
% 2.95
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 63.148
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Airdrop ihtimalli Proje, Kamino Finance Nedir?

Kamino Finance Nedir?

Kamino Finance, Solana ekosisteminde bulunan borç alma, borç verme ve alım/satım işlemlerini gerçekleştiren merkezi olmayan finans protokolüdür.

Kamino finance içinde borç alma, borç verme, likidite sağlama ve beta aşamasında olan multiply ve kaldıraçlı işlemler gibi finansal uygulamaları içinde barındırır.

Borç alma (Borrow): Platform üzerinde likidite ekleyerek (bu likidite teminat gösterilir) platformdan o an ki dolar karşılığı oranında borç alınır. Bu borç yıllık faiz oranında geri ödenir.

Borç verme (Lending): Platform üzerinde likidite ekleyerek yıllık verilen yüzdelik oranında faiz getirisi elde edebileceğiniz bir uygulamadır.

Multiply (Beta): Kullanıcı platformda bir çarpan belirler ve sol veya likit stake edilen varlık yatırır. Daha sonra JitoSol’e çevirilir kredi verilir ve çarpanınız oranında apy getirisi alırsınız. Uygulama içerisinde risk simülatörü gibi çeşitli araçlar da mevcut.

K-Lend:

Kamino lend veya K-lend alt yapısı ve likiditesi yüksek Aave, Curve ve Uni gibi lending platformlarının gelişmiş likidite sağlayıcı özelliklerini bir araya getiren ve Kamino 2.0’ın temelini oluşturan bir dApp’tir.

K-lend, bünyesinde gelişmiş (oracledan yararlanır) risk yönetim mekanizması, Aave v3’te kullanılan eMode teknolojisi (özelleştirilmiş kaldıraç mekanizması),tek havuzlu likidite sistemi, korumalı teminat, gibi çeşitli ürünleri K-lend dApp’i altında birleştirmeyi hedefler.

Airdrop ve Token Allocation

Kamino yazının yazıldığı tarihte 135 milyon dolar TVL’ye sahiptir ve Solana ağı üzerinde en fazla TVL’ye sahip 5. isimdir. Kamino, airdrop ile gündeme gelen ve Solana ekosistemini ayaklandıran Jito’nun partneri olması ve dolaşımda herhangi bir tokeninin olmaması airdrop sorularını gündeme getirmiş durumda.

28 Kasım’da Medium sayfasında puanlama sistemi için duyuru yapan Kamino yakın zamanda bu sistemin detaylarını ve şartlarını açıklayacak. Söz konusu puanlama diğer lending platformları gibi olacağını varsayarsak (Marginfi ve JTO);

  1. Platformda SOL yada destekleyen farklı bir varlık stake etmek
  2. Platform içerisinde harcanan süre ve stake miktarı
  3. Borç almak ve borç vermek
  4. Farklı zamanlarda tx oluşturmak
  5. Referans puanları

Gibi şartlar koşulabilir, bu şartlar akabinde rankınız belirlenir ve airdrop olacak ise bu koşullar altında size düşecek olan token miktarı verilebilir.

Bu miktarı kestirmek şu aşamada çok zor fakat JTO arzın %10’luk kısmını dağıtmıştı. Genel olarak bakıldığında projeler arzın %5 ila %10’luk kısmını airdrop ile dağıtmaktadır. Token marketcap’i yaklaşık olarak 350M dolar olacağını varsayarsak 35M dolarlık bir airdrop olabilir.

Kamino Finance Ekibi

Ekip hakkında yeterli bilgi yer almamakla birlikte linkedlnde 13 çalışanı bulunduğu ve sadece dört kişinin profilinin açık olduğunu görmekteyiz. Ekip kamera karşısına pek çıkmasa discord üzerinde aktif ve proje ile ilgili çeşitli paylaşımlar yapılmış.

Kamino Finance ve airdrop fırsatı hakkında daha detaylı bilgi için Airdrop Mühendisi Youtube Kanalımızı takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir