Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.486
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.486
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Curve (CRV) Coin Nedir? Ne İş Yapar?

Curve (CRV) coin

Curve (CRV) coin Stabil kripto paralara likidite sağlamak için geliştirilmiş merkeziyetsiz alım satım platformudur

Curve (CRV) Coin, likidite yönetiminde otomatik piyasa yapıcı (AMM) araçları kullanmakta olan, stablecoin tokenleri için geliştirilmiş olan merkeziyetsiz bir borsadır. Platformun yerel kripto para birimi CRV coin’dir.

Likidite yönetiminde otomatik piyasa yapıcısı olan (AMM) araçları kullanmakta olan, stablecoin tokenleri için geliştirilmiş niteliğe sahip durumdaki merkeziyetsiz borsadır. Ocak 2020 yılında piyasaya çıkmış olan Curve, günümüz itibarı ve merkeziyetsiz finans (DeFi) ile eş anlamlı sayılmaktadır.

Borsa, 2020 yılının ikinci yarısında önemli bir büyüme yakalamıştır. Likidite yönetiminde kullanılan sabit paralar için özel olarak tasarlanmış DeFi tabanlı bir platformdur.

Curve CRV Coin Nedir?

Curve (CRV) Coin, likiditeyi yönetmek için otomatik piyasa yapıcı (AMM) araçları için tasarlanmış merkezi olmayan bir kripto para birimi takas platformudur. Likidite yönetiminde kullanılan sabit paralar için özel olarak tasarlanmış DeFi tabanlı bir platformdur. Platform, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiştir ve stablecoin alışverişi için daha verimli ve uygun maliyetli bir yol sunmak üzere tasarlanmıştır.

Curve CRV Coin, Curve Finance DeFi platformuna güç sağlamak için oluşturulmuş bir kripto para birimidir. Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir ERC-20 belirtecidir ve USDC, DAI, TUSD ve GUD gibi stablecoinler için likidite sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Curve CRV coin’in amacı, kullanıcılar farklı stablecoinler arasında işlem yaparken kaymayı azaltarak daha verimli bir pazar oluşturmaktır. Bu, yatırımcılar için maliyetleri% 0,04’e kadar azaltabilir ve bu da DeFi alanındaki en uygun maliyetli belirteçlerden biri haline getirebilir.

Curve DAO Token Nedir? CRV Coin ! CRV Nasıl Alınır ? - Bilgi Kripto

Curve CRV coin’in ana kullanım durumu, aynı havuzdaki diğer varlıklarla veya aynı anda birden fazla havuzda işlem yaparken mükemmele yakın fiyatlandırma doğruluğunu garanti eden düşük kayma oranı nedeniyle kripto piyasalarındaki fiyat veya likidite seviyeleri üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmadan farklı stablecoin türleri arasında ticareti kolaylaştırma kabiliyeti etrafında dönmektedir.

Ek olarak, bu, birden fazla kripto para birimine (BTC / ETH / USDT gibi) sahip olan kullanıcıların, Coinbase Pro veya Binance Futures Market Maker Fees gibi geleneksel borsalarla ilişkili ek ücretlerden kaçınırken, bu tek platform aracılığıyla bunları kolayca çeşitli para birimlerine dönüştürebilmelerini sağlar.

Son olarak, Curve’in yerel para birimini (CRV) kullanmanın bir diğer önemli yararı, sahiplerinin diğer önemli konuların yanı sıra protokol yükseltmeleri ve ücret ayarlamaları gibi yatırımlarını doğrudan etkileyen önemli kararlara oy verebildikleri yönetişim modelinde yatmaktadır; böylece onlara fonlarının nasıl yönetildiği ve kullanıldığı konusunda çok daha fazla kontrol sağlarken, bunun yerine sadece ETH belirteçlerine tutunuyorlarsa neyin mümkün olacağını – eğri finansın kendisi gibi merkezi olmayan finans platformlarıyla uğraşırken başka bir katman güvenliği ve güvenilirliği sağlar!

Curve CRV Coin Nasıl Çalışır?

Curve (CRV) Coin, AMM (Automated Market Maker) olarak işlev gören bir likidite havuzu oluşturma protokolüdür. Platform, kullanıcıların çeşitli likidite havuzlarını (Pool) birbirleriyle birleştirebilmelerine ve böylece merkezi olmayan bir borsada ticaret yapabilmelerine izin verir. Curve, özellikle sabit fiyatlı kripto para birimleri (stablecoin) gibi benzer bir değere sahip varlıkların (lisanslı fiyat dalgalanmalarına sahip olmayan varlıklar) ticareti için tasarlanmıştır.

Curve, bu varlıklardaki likiditeyi optimize etmek ve işlem ücretlerini düşürmek için çalışır. Platform, alım satım çiftleri arasındaki oranı kontrol eden ve belirli bir oranın korunmasını sağlamak için fiyatları dinamik olarak ayarlayan bir akıllı sözleşme kullanır.

Bu, tarafların bir pasif likidite sağladığı bir ortam yaratır ve tek bir oranı korumanın işlem hacimlerini, likiditeyi ve fiyat istikrarını optimize edebileceği bir ortam yaratır. Curve, kullanıcıların havuzlara (Pool) likidite sağlamalarını amaçladığı için, katılımcılar buna karşılık ücret olarak CRV Coin kazanırlar. CRV Coin, bu işlemlerin gerçekleştiği akıllı sözleşmeler tarafından yönetilir ve platformun yönetimine katılarak platformun geliştirilmesine katkıda bulunabilir.

Sonuç olarak, Curve (CRV) Coin, DeFi ekosistemi ve diğer merkezi olmayan finans uygulamaları için bir temel yapı taşı olarak görülmektedir. Platformun temel felsefesi, düşük ücretler, yüksek likidite ve sabit fiyatlı varlık ticareti için yüksek verim diyebiliriz.

$CRV Güncel CMC Verileri

Coinmarketcap verilerine göre yazının yazıldığı anda Curve (crv) güncel piyasa değerleri:

Maksimum arzı :3,303,030,299

Toplam Arz :1,924,387,502

 

Coin Dağılımı Nasıldır?

Curve (CRV) token ekonomisi, likidite sağlayıcılarına teşvik olarak CRV tokeni vererek işlem yapma sürecini optimize etmeyi amaçlar. Bu, tüccarların likidite fonlarını birleştirebilecekleri ve böylece merkezi olmayan borsalarda ticaret yapmanın daha yüksek oranda düzenlenmemiş ve düşük işlem ücretli bir pazarını oluşturmayı amaçlar. Havuzlara (pool) verilen likidite ve işlem hacmi, fiyat istikrarını sağlamak için bir oranın korunmasını gerektirir.

Bu oran dinamik olarak kontrol edilir ve akıllı sözleşmeler aracılığıyla yönetilir. Tüccarlar, likidite sağlayıcıları, yöneticiler ve savunucular dahil olmak üzere Curve’in ekosistemi içerisinde farklı rolleri olan katılımcılar, platformun yönetiminde yer alırlar ve CRV tokeni aracılığıyla platformun yönetimine katkıda bulunabilirler.

  • topluluk likidite sağlayıcılarına %62
  • 2-4 yıllık hakediş ile hissedarlara (ekip ve yatırımcılar) %30
  • 2 yıl hak edişli çalışanlara %3
  • Topluluk rezervine %5

Yaklaşık 1,3 milyarlık (~%43) ilk arz şu şekilde dağıtılır:

  • 1 yıllık hakediş ile CRV öncesi likidite sağlayıcılarına %5
  • 2-4 yıllık hakediş ile hissedarlara (ekip ve yatırımcılar) %30
  • 2 yıl hak edişli çalışanlara %3
  • topluluk rezervine %5
     

Curve (CRV) Kurucuları Kimlerdir?

Curve (CRV) Coin’un kurucuları arasında aşağıdaki isimler yer almaktadır:

  • Michael Egorov
  • Clinton Bembry Jr.
  • Alex Kravets

Michael Egorov, Curve’in kurucu ortaklarından biridir ve aynı zamanda CEO pozisyonunu da üstlenmektedir. Clinton Bembry Jr., firmanın COO’su olarak görev yapmaktadır. Alex Kravets ise firmada baş finansal danışmanlık görevini üstlenmektedir. Bu isimler, Curve’in merkezi olmayan borsada ticaret yapmak isteyen tüccarlar için bir likidite havuzu protokolü kurmaya yönelik girişimlerinin başarısı için çalışmaktadır.

CRV’i Nereden Satın Alabilirsiniz?

Curve platformu yerel tokenı CRV’i, Binance, Gate.io, Bitget gibi büyük borsalardan alabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir