Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.162
% 1.56
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.162
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Lido DAO (LDO) Nedir? Proje İncelemesi

Lido LDO Nedir

Bu Yazımızda (LDO) Lido DAO hakkında merak ettiğiniz bir çok içeriği bulabilirsiniz. Lido DAO, Ethereum ve diğer blok zincirler üzerinde kullanıcıların varlıklarını stake edebildiği gözetimsiz bir likit stake çözümüdür. Kısaca Proof-of-Stake (PoS) tabanlı blok zincir ağlarında düğüm sağlayarak stake imkanı sağlayan bir projedir. LDO ise  platformun yerel belirtecidir. 

(LDO) Lido Dao Nedir?

Lido DAO, ilk olarak  2020 yılında aktifleştirildi ve birçok Blockchain ağı üzerinde kolay bir şekilde düğüm bir diğer adıyla node oluşturmaya olanak sağlayan bir platformdur. Lido sayesinde platformu kullanan  kullanıcılar likit bir şekilde ağa katılabiliyor ve stake edilen varlıkları üzerinden ek pasif bir gelir elde edebilmektedir.

Lido DAO

Platformda çoğunlukla Ethereum üzerinde staking işlemi yapılmaktadır. Bu stake işlemleri ise diğer stake sistemlerinde olduğu gibi likit sistemine ve teminat sistemine dayanıyor. Sistemde stake yapanlara stake ettikleri varlıkları temsil eden örneğin Ethereumda  stETH token verilmektedir. Bu token ağ üzerinde stake edilen Ethereumları birebir olarak temsil etmektedir. Alınan stETH likit oldukları için ise istenildiği zaman satılabilmekte veya teminat olarak kullanılabilmektedir.

Lido DAO Nasıl Çalışır?

Lido projesi bir DAO usulü ile temelde Lido DAO tarafından yönetilmektedir. DAO üyeleri, platform üzerinde verimliliği ve sürekliliği sağlamak için oy kullanırlar ve kritik kararlarda toplu karar alınmaya çalışırlar. DAO için temelde bazı belirli görevleri bulunmaktadır:

  • DAO’nun hedeflerine katkıda bulunan taraflar için likit staking protokollerinin temel parametrelerini oluşturmak, dağıtmak, güncellemek ve karar vermek, teşvikleri onaylamak
  • Düğüm Node operatörlerinin yönetimi.
  • Protokol loncalarını desteklemek için LEGO hibelerini onaylamak
  • Tam zamanlı katkıda bulunanlara yapılan ödemeler ve diğer operasyonel görevler
  • Güvenlik, hata ödül programı, acil durumda müdahale etme

Lido DAO Kurucuları ve Kuruluşu

Lido DAO, Aslında hepimizin çok yakından gördüğü merge yani Ethereumda gerçekleşen konsensus değişiminin öncesinde Aralık 2020 tarihinde kurulmuş ve Ethereum’un Proof of Stake algoritmasına geçişi için ağ üzerinde stake işlemlerine olanak sağlamıştır. 

Yatırımcılar: Semantic VC, ParaFi Capital, Libertus Capital, Terra, Bitscale Capital, StakeFish, Staking Facilities, Chorus, P2P Capital ve KR1 gibi birçok kurum ve yatırım firması bulunmaktadır.

Lido DAO her ne kadar kurucu bir ekip ve yatırımcılara sahip olsa da platform üzerindeki yönetişim, merkeziyetsiz bir şekilde DAO ile yapılmaktadır.

Lido DAO

LDO Tokenomics:

 Ethereum üzerinde oluşturulmuş ve ERC-20 standartlarına göre maksimum 1.000.000.000 adet arz ile üretilmiş bir tokendir. 

  • DAO hazinesi – %36,32
  • Yatırımcılar – %22,18
  • Doğrulayıcı ve imza sahipleri – %6,5
  • Lido geliştiricileri – %20
  • Kurucu ve çalışanlar – %15

LDO Coinmarketcap verileri

Maximum Arz: 1,000,000,000

Toplam Arz: 1,000,000,000

Market Cap: 2,078,833,042$

 

LDO Token Nereden Ve Nasıl Alınır?

LDO token, hali hazırda birçok büyük kripto para borsasında listelidir. Bu borsalara örnek olarak; Binance, Coinbase, Gate.io, Bybit ve Uniswap’tır. LDO coin almanın en kolay yolu ise Binance borsasından satın almaktır.

Türk lirası ile LDO satın almak için ilk önce Türk lirası yatırmanız gerekiyor. Bunun için Binance TR borsasını indirip kayıt olmanız gerekiyor. Ardından Aynı işlemleri Binance Borsası için yapıyoruz. Binance TR borsasından yatırdığınız Türk lirasını transfer butonu ile komisyonsuz bir şekilde çekebilirsiniz. Ardından Binance borsasına aktarıp LDO satın alabilirsiniz.

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamı gelsin istiyorsanız bizleri Telegram, Youtube ve Twitter  kanallarımızı takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir