Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.026
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.026
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Uniswap, zkEVM İçin Hazırlanıyor

Uniswap

Uniswap, ölçeklendirme çözümü sağlayıcısı Polygon’un yeni sıfır bilgi Ethereum Sanal Makinesi (zkEVM) çözümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Merkezi olmayan borsa Uniswap, ölçeklendirme çözümü sağlayıcısı Polygon’un yeni sıfır bilgi Ethereum Sanal Makinesi (zkEVM) roll-up çözümünü piyasaya sürmek için harekete geçti. Uniswap token sahipleri, Uniswap v3’ü zkEVM’de başlatma teklifini oylamak için 14 Nisan tarihine kadar süreleri olmasına rağmen, teklifin geçmesi için gereken 40 milyon oy eşiğine çoktan ulaşıldı.

Tally adlı merkezi olmayan finans projeleri için bir oylama panosuna göre, teklifin lehine oy kullanan 191 Ethereum adresi bulunuyor ve Gauntlet ve ConsenSys, her biri 7 milyondan fazla oyla oylama çetelesinde başı çekiyor.

Polygon’un kullanmayı başardığı yüksek benimseme düzeyi, Polygon’un zkEVM’sine entegrasyonu bir “öncelik” haline getiriyor. Uniswap v3’ü Polygon’un zkEVM’sinde kullanılabilir hale getirmek, Uniswap’in EVM uyumlu bir ZK rollup’ında mevcut olmasının önemli bir değeri var. Entegrasyon, zincir dışı işlemler için doğrulama ve hızlı sonuçlandırma sağlayacak.

Polygon’un zkEVM’inin Ethereum’un güvenliğini miras almak için sıfır bilgi kanıtlarını kullanması nedeniyle, entegrasyon en azından diğer blok zincirlerine göre “minimum risk” oluşturacak. Polygon Köprüsü’nün aracılıktan çıkarıldığı ve verilerin saygın oracle sağlayıcılarından temin edildiği söyleniyor.

Uniswap v3, 15 Mart’ta Binance tarafından inşa edilen bir akıllı sözleşme blok zinciri olan BNB Chain ile entegre oldu. Ancak, yönetişim oylaması o kadar net değildi ve yalnızca %65’i teklif lehine oy kullandı. En büyük UNI token sahibi olan Birleşik Devletler girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz (a16z), 15 milyon UNI token’ıyla BNB teklifine karşı oy kullandı.

Polygon’un zkEVM’i 27 Mart’ta resmi ana ağ lansmanını yaptı. Başarılı bir zkEVM dağıtımının organik ve sürdürülebilir bir şekilde Uniswap’in Toplam Adreslenebilir Pazarını TVL, benzersiz etkileşimli cüzdan, hacimler ve ortak dApp’lerle entegrasyon genelinde büyüteceği belirtiliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir