Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.839
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.839
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Tether, ABD’li meclis üyelerine tepki gösterdi !!

Tether, ABD'li meclis üyelerine tepki gösterdi !!

Tether, stablecoin olan USDT’nin yasa dışı kullanımına dair ABD Adalet Bakanlığı’na yönelik çağrılar hakkında bir açıklama yaptı. Şirket, 16 Kasım ve 15 Aralık tarihlerinde ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi ile ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi üyelerine gönderdiği mektuplarında, bu konudaki kararlılığını detaylarıyla anlattı.

Şirketin gönderdiği mektuplarda, özellikle Senatör Cynthia Lummis ve Temsilci French Hill’in ekim ayındaki çağrılarına yanıt verildiği belirtiliyor. Bu çağrılarda Adalet Bakanlığı’nın, Tether’in terörizmi destekleme konusundaki rolünü değerlendirmesi talep edilmişti.

Meclis üyelerinin açıklamaları, özellikle 7 Ekim’de gerçekleşen İsrail’e yapılan saldırının kısmen kripto para işlemleriyle finanse edildiği iddiasıyla gündeme gelmişti.

Şirketin mektuplarında, şirketin KYC programına ve şüpheli hesapları tespit etme konusundaki proaktif yaklaşımına vurgu yapıldı. Ayrıca, kolluk kuvvetlerine yardımcı olma ve dünya çapındaki kurumlarla işbirliği yapma konusundaki kararlılık ifade edildi. 9 Aralık’ta başlatılan cüzdan dondurma politikası da, OFAC’ın SDN listesinde yer alan kişilere ait cüzdanları dondurma taahhüdünü içeriyor.

Tether CEO’su Paolo Ardoino, “Tether, kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaya ve dolar hegemonyasını küresel olarak genişletmeye devam ederken, ABD’nin birinci sınıf bir ortağı olmayı hedefliyor.” şeklinde ifadelerle konuştu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir