Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.687
% 1.91
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.687
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

YearnFinance Hack: 1 Katrilyonluk yUSD Basıldı!

YearnFinance hack saldırısı

Hack haberleri ile kapattığımız 2022 yılının ardından benzer hadiseler 2023 yılında da devam ediyor. Güvenlik denetim şirketi Packshield tarafından yapılan duyuruya göre yUSDde konfügurasyon hatası pahalıya patladı. Hacker yaptığı manipülyasyonlar ile Yearn Finance kuruluşuna 11.6 milyon USD değerinde zarar verdi.

Bir DeFi protokolü olan yearnFinance tarafından basılan yUSDnin konfügurasyon hatasını tespit eden hacker sadece fonları çalmakla kalmadı. Aynı zamanda düşük maliyetle 1 katrilyon üzerinde yUSD basmayı da başardı. YearnFinance hack olayının nasıl gerçekleştiğini bu yazımızda ele alacağız.

yearnFinance hack

Dikkatinizi çeke bilir: DeFi nedir? Avantajları nelerdir?

1 Katrilyon yUSD Basımı

Yazının yazıldığı andan yaklaşık 4 saat önce Packshield AAVE ve yearnFinance’a yönelik “belki göz atmak isteye bilirsiniz” başlıklı paylaşımda bulunmuştu. Yaşanan hadise ise bu paylaşım ile ortaya çıktı.

Packshield tarafından yapılan ilk açıklama sonrasında YearnFinance protokolüne hack saldırısı gerçekleştiği bildirildi. Hacker sadece 10 bin dolarlık maliyet karşılığında tam olarak 1 katrilyon 252 trilyon 660 milyar 242 milyon 212 bin 927 yUSDT basmayı başardı.

yearnFinance hack

Hacker AAVE’yi Kullandı

Bilindiği üzere yearnFinance hem de AAVE birbiri ile bağlantılı protokollerdir. Hacker token takası yaparken AAVE’nin 1.versiyonunu kullandığı için AAVE V1in de saldırıdan etkilendiği iddia edildi. Fakat geliştiriciler herhangi bir etkilenme olmadığını açıkladı. Packshield da saldırının tamamen yUSDnin yanlış konfügurasyonu ile alakalı olduğunu duyurdu.

Fonlar Tamamen Çalınamadı

AAVEnin geliştiricilerinden olan Marc Zeller geçtiğimiz sene aralık ayından itibaren AAVE V1’in fonlarının tamamen dondurulduğunu söyledi. Zeller ayrıca V1 ‘in toplam varlıklarının 18 milyon USD olduğunu söyledi. V2 ile V3ün YearnFinance saldırısından herhangi etkilenme yaşamadığını da ekledi. V1’in dondurulmuş olmasından kaynaklı olarak hacker fonların tamamını çalamadı.

Hacker çalınan 11.3 milyonluk fonu ise DAI, USDC, BUSD, USDT ve TUSD’ye çevirdi.

yearnFinance Hack

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version