Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.196
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.196
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Aave Coin Nedir? AAVE Nasıl Alınır?

Aave coin nedir? Aave coin, borç verme platformu olarak çalışan, DeFi odaklı bir blockchain projesidir. Bu makalede, Aave coin nedir, ne sunar, AAVE nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için derledik.

Aave coin nedir? Proje ne sunuyor?

Aave coin, Ethereum Blockchain üzerine inşa edilmiş merkeziyetsiz bir DeFi protokolü. Platform, borç alma ve verme protokolü olarak çalışıyor. Proje, kullanıcıların kamu ve özel bankalar gibi aracılara ve faiz oranlarına gerek duymadan kredi kullanabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Kullanıcılar, aracısız bir biçimde borç alabiliyor, fon paylaşabiliyor ve borç verebiliyor. Projenin AAVE isimli bir yerel kripto para birimi bulunuyor.

Finli bir yazılımcı olan Stani Kulechov tarafından geliştirilen Aave, 2018 yılına kadar pek de bilinmiyordu. Başlangıçta, ETHLend olarak ortaya çıkan proje, 2018 yılında yeniden markalaşarak hayalet anlamına gelen Aave ismini aldı.

Protokol, alıcılar, satıcılar ve borç verenler arasında işlemler yaparak sosyal kanıtlamaya odaklanıyor. Sosyal doğrulama, platformun, tüm taraflar arasında şeffaflığı sağlayan politikaları ile çalışıyor. Aave platformundaki işlemler, herkesin, kendileriyle ilgili her şeye erişmesine imkân tanıyan açık defter teknolojisi üzerinde gerçekleştiriliyor. Borç verenler faiz geliri elde ederken borç alanlar ise faiz ödüyor.

Küresel olarak erişilebilen platform, tüm işlemleri Ethereum blok zinciri aracılığıyla gerçekleştiriyor. Protokol, şu anda Ethereum ve Basic Attention Token dahil olmak üzere 17’den fazla kripto para ile borç verme özelliğine imkân veriyor. Düşük işlem ücretlerine sahip olan platform, Ethereum üzerinde çalıştığı için ağın yoğun olduğu zamanlarda tıkanıklık yaşayabiliyor.

AAVE nedir? Ne için kullanılır?

AAVE, DeFi protokolünün yerel kripto para birimi. Aynı zamanda bir yönetişim tokeni olan varlık, ERC-20 akıllı sözleşmesi ile oluşturuldu. Kullanıcılar, AAVE’yi kullanarak platformun geleceği ile ilgili karar alma süreçlerinde oy kullanabiliyor. AAVE, stake edilebiliyor. Kullanıcılar, varlıklarının bir kısmını belirli bir vadeyle kilitleyerek, vade sonunda ek token ödülleri kazanabiliyor. Bunun yanında kullanıcılar, Aave coin aracılığıyla borç verme işlemlerinde indirim kazanabiliyor.

AAVE nasıl alınır?

Aave coin, Binance, Huobi Global, FTX, Gate.io gibi büyük ve güvenilir kripto borsaları tarafından listeleniyor. İlgili yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına varlık yatırarak AAVE satın alımı gerçekleştirebiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir