Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.679
% 1.84
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.679
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Custioda Bank Fed ile Anlaşmazlık Sonrası Temyize Başvurdu

FED Faiz Oranları

Custodia Bank, yakın zamanda mahkemede bir yargıcın bankanın Federal Rezerv (Fed) ana hesabına sahip olma hakkına karşı karar vermesi nedeniyle yaşanan aksiliğin ardından temyiz başvurusunda bulundu.

Merkezi Wyoming’de bulunan ve kripto para hizmetlerinde uzmanlaşan Custodia Bank, Fed’in kendisine ana hesap vermeyi reddetmesini onaylayan mahkeme kararına yanıt olarak itirazda bulundu. Federal yargıç tarafından verilen karar, Kansas City Fed’in Custodia’nın böyle bir hesap başvurusunu reddetme yetkisini doğruladı. Mahkeme, Custodia’nın, Federal Rezerv Yönetim Kurulu’nun Kansas City şubesini ana hesap başvurusunu reddetmesi konusunda yasa dışı bir şekilde etkilediği yönündeki iddialarını destekleyecek önemli kanıtlar sunamadığına karar verdi. Bu ana hesap, Custodia’nın aracı bankalara bağımlı olmadan Federal Reserve hizmetlerine doğrudan erişmesini sağlayacaktı.

Yasal sonuç, Fed’in bir karara varmada aşırı gecikme iddiasıyla Custodia tarafından yıllarca başlatılan davanın ardından geldi. Ana hesap başvurusunun Fed tarafından resmi olarak reddedilmesinin ardından, Wyoming’in özel amaçlı saklama kurumu mevzuatında önemli bir isim olan Caitlin Long liderliğindeki Custodia, davayı yeniden başlattı.

Yargıç Scott Skavdahl geçen ayki kararında, Federal Rezerv Bankalarının ana hesap başvurularını işleme koyma konusunda takdir yetkisini korumasının öneminin altını çizdi. Böyle bir takdir yetkisi olmadan, eyalet imtiyaz yasalarının ABD mali sisteminin bütünlüğünü koruyan tek engel haline geleceğini savundu. Skavdahl, eyaletler arasında potansiyel bir “dibe doğru yarış”a karşı uyardı; gevşetilmiş mevzuat, asgari düzeyde düzenleyici gözetim isteyen işletmeleri cezbedebilir ve böylece onlara merkez bankası hizmetlerine sınırsız erişim sağlayabilir.

Mahkeme kararının ardından Custodia sözcüsü, şirketin seçeneklerini değerlendirdiğini belirtti. Buna ek olarak Custodia, devam eden itirazı öne sürerek ve bu tür ücretlerin verilmesinin hükümete veya yarı devlet kurumlarına karşı gelecekteki yasal zorlukları caydırabileceği yönündeki endişelerini dile getirerek Fed’in yasal ücretleri geri alma talebine itiraz etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir