Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.021
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.021
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Yargıç, Binance İle CFTC Anlaşmasını Onayladı!

Binance

Federal yargıç, Binance ile Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu arasındaki anlaşmayı, kripto borsasının eski CEO’sunun kara para aklamayı önleme ihlalleriyle ilgili suçlamaları kabul etmesinden bir ay sonra onayladı.

Yapılan anlaşmaya göre eski CEO Changpeng Zhao, ABD Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesinde Yargıç Manish Shah tarafından 14 Aralık’ta imzalanan emre göre, 150 milyon dolar ödemek zorunda kalacak ve bu tutarın üçte biri önümüzdeki 30 gün içinde ödenecek. Binance, CFTC’ye 1,35 milyar dolar ceza ödemek zorunda kalacak, ayrıca 1,35 milyar dolarlık “haksız işlem ücretlerini” de geri ödemek zorunda kalacak.

Ajans, Binance’in eski CEO Changpeng Zhao’nun talimatıyla ABD’de müşteri talebinde bulunduğunu ve bu alandaki düzenlemelerden haberdar olduğunu söyledi.

Fakat ABD Pazartesi günü yayınlanan bir açıklamada “onları görmezden gelmeyi seçti.”

Ayrıca onay emri Binance ve Zhao’nun, borsanın bağımsız üyelerden oluşan bir yönetim kurulu, bir uyum komitesi ve bir denetim komitesi içeren bir kurumsal yönetim yapısını uygulamaya koyacağını garanti etmesini gerektiriyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Ceza Davası

CFTC, Hazine Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı dahil çok sayıda federal kurum, Kasım ayının sonlarında 4,3 milyar dolarlık dudak uçuklatan bir kurumsal anlaşma duyurdu. Zhao, federal düzenleyicilerin yıllarca süren soruşturmalarının ardından kara para aklamayla mücadele ve yaptırım ihlallerinden suçunu kabul etti.

Zhao ayrıca geçtiğimiz haftalarda Binance.US yönetim kurulu başkanlığından ayrıldı ve Binance.US üzerindeki nüfuzunu fiilen ortadan kaldırdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir