Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.563
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.563
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Bitcoin Analizlerinde Kaçırılan Önemli Detay!

bitcoin

Bitcoin yükselişini sürdürürken , grafikler ve teknik göstergeler aracılığıyla geçmiş fiyat hareketlerini analiz edeceğiz. Destek ve direnç seviyelerini belirleyip ve yatırımcılara alım-satım kararları konusunda rehberlik edeceğiz.

Herkese selamlar dostlar ! Son günlerde farklı Bitcoin grafikleri üzerinde yaptığım analizleri sizlerle paylaşıyorum. Bugün ise Bitcoin/WM2NS paritesi üzerinden bambaşka bir perspektife odaklanmak istiyorum. Bu parite, Bitcoin fiyatının ABD M2 Money Stock’a bölünmüş grafiğini temsil eder, yani piyasada dolaşımda olan dolar miktarını gösterir.

Bitcoin Analizlerinde Kaçırılan Önemli Bir Detay !!

Grafiğimize geldiğimiz zaman ilk olarak  dip seviye hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. BTC/USDT grafiğini baz aldığımız zaman aslında dibin 15.500$ olduğunu biliyoruz. Fakat M2 verisi ile incelediğimiz zaman aslında 11.500$ seviyelerine kadar düştüğümüzü söyleyebiliriz. Bu farklılığın da aslında ABD’nin son yıllarda bastığı dolarlarla net bir ilişkisi vardır. Bu konjonktürel yapıyı ele aldığımızda bize aslolan gerçek fiyata daha çok yaklaştırıyor ve aylarca Bitcoin’de 10.000$ – 11.000$ gelecek diyenleri yanıltan en önemli etken bu olduğunu düşünüyoruz.

Şimdi günümüze geldiğimizde Bitcoin/USDT grafiğini ele aldığımızda 44.500$ seviyesinin tepe olduğunu görüyoruz. Fakat onların da kaçırmış olacakları en büyük detayın bu olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü Bitcoin/WM2NS grafiğini incelediğimiz zaman biz zaten 48.250$ seviyesine çıkmış bulunuyoruz. Bu grafiği ele aldığımızda yükselen bir kanal formasyonu olduğunu ve bu kanalın üst bandına temas ettiğini söyleyebiliriz. Burdan başlayacak olan düzeltmenin ise ortalama olarak 34.000$ seviyelerine kadar sürebileceğini söyleyebiliriz.

Bu olasılığın oldukça düşük bir ihtimal olsa dahi sizlere bahsetmenin önemli olacağını düşünüyoruz. Eğer ki yükselen kanal yapısı aşağı yönlü kırılır ise Bitcoin 22.000$ seviyelerine kadar düşüş görme olasılığımız vardır. Fakat bu olayın gerçekleşmesi için teknik analizi destekler nitelikte bir haberin piyasaya yayılması gerektiğini unutmamalıyız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir