Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.130
% 0.06
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.130
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Wirex İnceleme: Özellikler, Artılar Ve Eksiler

Wirex, yüksek değişim ücretleri ödemeden düzinelerce normal para birimini ve kripto para birimini harcamanıza ve kabul etmenize olanak tanıyan bir dijital ödeme platformudur. Wirex Card ile yurt dışında alışveriş yapabilir ve düşük döviz kurlarının keyfini çıkarırken, harcamalarınızdan kripto ödülleri kazanabilirsiniz.

Ancak Wirex, piyasadaki birçok para birimi ve kripto değişim seçeneğinden biridir. Ve platformun ABD tarafı hala daha fazla özellik sunmaya devam ediyor.

Wirex incelememiz, kullanmaya değip değmeyeceğine karar vermenize yardımcı olmak için platformun nasıl çalıştığını, artılarını ve eksilerini ve fiyatlandırmayı ele alıyor.

Artılar

  • Çok sayıda para birimini ve kripto para birimini destekler
  • Kripto para yatırma işlemleri için rekabetçi faiz oranları
  • Yerel WXT belirteci, daha fazla ödül kazanmanızı sağlar
  • Ücretsiz zincirler arası cüzdan mevcuttur
  • Kripto ticareti için düşük ücretler ve itibari paradan itibari paraya ticarette komisyon yok

Eksiler

  • Birçok özellik ABD’de kullanılamıyor
  • Gelişmiş kripto ticaret araçlarının olmaması
  • Yavaş müşteri desteği
  • Bölgenizde hangi özelliklerin mevcut olduğunu bulmak biraz kafa karıştırıcı

Wirex Nedir?

Wirex LogosuEskiden E-Coin olarak bilinen Wirex, geleneksel ve kripto para birimlerini dünyanın her yerinden insanlar için daha erişilebilir hale getirme hedefiyle 2014 yılında başladı .

O zamandan beri, 130 ülkede 4,5 milyondan fazla müşteriye ulaştı. Platform, itibari para ve kripto para alışverişini kolay ve uygun fiyatlı hale getiriyor. Ayrıca, günlük harcamalarınız için kripto para kazanmanızı sağlayan bir kripto ödül banka kartına sahiptir.

 

Wirex Kimin İçin?

Uygun maliyetli bir para takası çözümü ve biraz kripto yeteneği istiyorsanız, Wirex sizin için olabilir. Şirket, varlıkları fazla ödemeden hareket ettirmenize izin veren rekabetçi, canlı döviz kurları sağlar. Ve Wirex kartıyla, yurt dışında Mastercard veya Visa kabul eden her yerde birden fazla para birimi ve kripto harcayabilirsiniz.

Çok sayıda kripto alım satım aracı istiyorsanız veya hisse senetleri ve ETF’ler gibi diğer varlıklara yatırım yapmak istiyorsanız, Wirex size göre değil. Ancak uygun fiyatlı para ve kripto alışverişi ve yurt dışındayken kolay harcama için Wirex dikkate alınmaya değer.

 

Wirex Kartı

Wirex Card, kripto para birimlerini de destekleyen ilk çok para birimli banka kartlarından biridir. Bu kart, 150’den fazla para birimini ve kriptoyu en iyi canlı döviz kurlarıyla harcamanıza izin vererek, yurt dışında para harcamayı kolaylaştırır . Aylık bir ücret yoktur ve yurt dışı işlem ücreti de ödemezsiniz . Kart sahipleri ayrıca ayda 400 ABD dolarına kadar ücretsiz ATM para çekme hakkı kazanır.

Ayrıca, tüm mağaza içi ve çevrimiçi harcamalarınız için platformun yerel belirteci olan WXT’de %2’ye varan oranda geri ödeme alırsınız. Bu belirteç, Avalanche blok zincirinde çalışır ve hesabınızdaki WXT belirteçlerinden %12’ye kadar APY kazanabilirsiniz. Yazma sırasında, WXT’nin maliyeti 0,01159 dolardır ve yaklaşık 115 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahiptir.

Çok Yönlü Para Birimi ve Kripto Borsası

Wirex ile çeşitli kripto para birimlerini ve itibari paraları hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri’nde Wirex, aşağıdakiler gibi 30’dan fazla kripto para birimini destekler:

Kripto ticareti için belirlenmiş bir ücret yoktur. Bunun yerine Wirex, işlem çifti başına mümkün olan en iyi oranları elde etmek için 10 farklı kripto borsası ve 3 tezgah üstü (OTC) kurumla entegre olur . Bu, rekabetçi oranlar bulmak için çeşitli borsalarla çalışan Voyager gibi aracı kurumlara benzer . Yine de değişen spread ücretleri ödersiniz, ancak Wirex bunun üzerine ek işlem ücreti almaz.

Ayrıca herhangi bir ücret ödemeden fiat’tan fiat’a çevirebilirsiniz . Wirex’e göre bu, ana döviz bozdurma rakiplerinin bazılarına kıyasla size %2’ye kadar tasarruf sağlıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde platform USD, AUD, CAD, EUR, GBP, JYP ve MXN dahil olmak üzere bir düzine farklı para birimini destekler.

Wirex X-Hesapları

BlockFi veya Nexo gibi kripto staking ve borç verme platformları bugünlerde çok popüler. Bu tür platformlar, kriptonuzla pasif gelir elde etmenizi sağlar. Ve Coinbase ve Gemini gibi borsalar bile atıl durumdaki kriptonuzu çalıştırabilmeniz için staking ödülleri ekliyor.

Wirex ayrıca kriptonuz ve zindeliğinizle pasif gelir elde etmenizi sağlar. Şu anda çeşitli kripto para birimlerinde ve USD veya Euro gibi itibari paralarda %16’ya kadar APY kazanabilirsiniz . Uygun kriptolar şunları içerir:

  • Aave (%6 APY)
  • Bitcoin (%6 YYY)
  • Dai (%12 YYY)
  • Ethereum (%6 APY)
  • Solana (%6 YYY)
  • TUSD (%12 YIL)
  • Uniswap (%6 APY)
  • USDC (%12 YYY)
  • WTX (%12 YYY)

Çoğu %6 APY ödeyen bir düzineden fazla başka kripto para birimi ve stablecoin de uygundur. Fiat para birimleri de APY’nin %12’sini öder. Ayni ödüller yerine WXT ile ödeme almayı seçerseniz, Wirex planınıza bağlı olarak APY’nizi %4’e kadar artırabilirsiniz.

Günlük faiz bileşikleri ve haftalık ödül ödemesi. Ek ücret ödemezsiniz ve bu, dijital varlıklarınızı veya atıl nakitlerinizi çalıştırmanın basit bir yoludur. Ve %16’ya kadar APY kazanmak, herhangi bir yüksek getirili tasarruf hesabını açık ara geride bırakır .

Maksimum oranları kazanmak için farklı miktarlarda WXT tutmanız ve kilitlemeniz gerekir. Premium Wirex planları için ödeme yaparsanız oranlar da artar. Ancak birçok varlık için baz oranlar bile yaklaşık %5 ila %6 APY’dir.

Ücretsiz Wirex Cüzdanı

Wirex Wallet, Android ve iOS için kullanılabilen , anahtarsız, gözetimsiz bir yazılım kripto para cüzdanıdır . 100’den fazla jetonu güvenli bir şekilde saklamanıza ve kriptoyu diğer cüzdanlara veya merkezi olmayan uygulamalara (dApp’ler) aktarmanıza olanak tanır. Bu cüzdan aynı zamanda NFT’leri de destekler , bu nedenle merkezi olmayan finans (DeFi) dünyasına ve birden çok blok zincirindeki çeşitli NFT pazar yerlerine bağlanmanın mükemmel bir yoludur .

Hatta cüzdanınızdan Aave ve Compound stake edebilir ve daha fazla pasif kripto ödülü için %25’e kadar APY kazanabilirsiniz . Telefonunuzu kaybettiğiniz için cüzdanınıza erişimi kaybederseniz, biyometrik yedekleme özelliği sayesinde cüzdanınızı yeni bir cihazda kurtarabilirsiniz.

Bu cüzdanın asıl avantajı, gerçekten birden fazla blok zincirini desteklemesidir. Bitcoin, Ethereum ve Solana’nın tümü uyumludur, bu da bunu MetaMask ve ZenGo gibi seçeneklere güzel bir alternatif olan esnek ve ücretsiz bir yazılım cüzdanı yapar .

Ücretsiz Kripto Transferleri

Bazı kripto para borsaları veya borç verme platformları, başka bir adrese kripto gönderirseniz para çekme ücreti alır. Bu ücretler, gönderdiğiniz kriptoya bağlı olarak kolayca 25 ila 50 ABD Doları arasında olabilir ve bu, blok zinciri ağ ücretlerini ödemeden öncedir.

Wirex ile para yatırma veya çekme ücreti ödemeden hesabınıza ve hesabınızdan kripto gönderebilirsiniz. Yine de blockchain koşullarına bağlı olarak değişen ağ ücretleri ödersiniz, ancak bu her borsada ve cüzdanda böyledir.

 

Ek Kripto Para Desteği

Wirex, Robinhood gibi birçok çevrimiçi aracı kurum ve ticaret uygulamasından daha fazla olan 30’dan fazla kripto para birimini destekler . Ancak, Coinbase veya Binance gibi borsalarda kazandığınızdan çok daha az coin .

Platform, umut verici yeni kripto para birimleri eklemeye devam ediyor. Ancak daha fazla altcoin ve stablecoin desteği için büyük borsalarda daha iyi durumdasınız.

Müşteri Desteği

Wirex’in bir dezavantajı, özel bir müşteri destek e-postasına veya telefon numarasına sahip olmamasıdır. Bunun yerine, soruları olan müşterileri önce yardım merkezi web sayfasına ve topluluk forumuna yönlendirir. Bir müşteri destek talebi de gönderebilirsiniz, ancak Wirex, destek ekibinin yanıt vermesinin ortalama olarak ne kadar sürdüğünü belirtmez.

Şirket ayrıca Trustpilot’ta 1,3 yıldız derecelendirmesine sahiptir . Birçok olumsuz Wirex incelemesi, yavaş müşteri desteği sürelerinden, cevaplanmayan çağrılardan ve haftalarca süren hesap blokelerinden şikayet ediyor. Bazı kullanıcılar, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki müşteriler için özelliklerin olmamasının bir dezavantaj olduğunu da belirtiyor.

Desteklenen Kripto Para Birimleri

Şu anda Wirex, aşağıdakiler dahil 35’ten fazla kripto para birimini desteklemektedir:

  • 1inch
  • Aave
  • Bitcoin
  • Cardano
  • Compound
  • Decentraland
  • Dogecoin
  • Polygon
  • SushiSwap
  • The Sandbox
  • Uniswap
  • USDC
  • USDT

Wirex Ücretleri ve Hesap Limitleri

Wirex, bir hesap veya Wirex kartı açmak için herhangi bir ücret talep etmez. Kart teslimatı veya Wirex cüzdanını kullanmak için ödeme yapmazsınız. Ve belirtildiği gibi Wirex, OTC oranları ve spread ücretlerinin yanı sıra kripto para birimi işlem ücretleri için ücret talep etmez. Fiat-fiat değişimleri de ücretsizdir .

Kripto satın almak için kredi veya banka kartı kullanırsanız %1’lik bir yükleme ücreti ödersiniz. Ancak bunun dışında, Wirex çok uygun maliyetlidir.

Ancak, Wirex’in para yatırma işlemlerinizden daha fazla faiz kazanmanıza ve kartınızla yaptığınız alışverişler için ek WXT ödülleri kazanmanıza yardımcı olan üç farklı planı vardır.

Bu planlar, yaşadığınız yere bağlı olarak farklı tutarlara mal olur. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri’nde, planlar ayda 0 ila 2.999 WXT arasında değişir ve aylık ve işlem başına daha yüksek kripto para ödülü gibi birkaç avantaj sağlar. Ancak daha fazla özellik kullanabilen uluslararası müşteriler için Wirex’in planları oldukça farklı.

Uluslararası müşteriler için üç Wirex planının karşılaştırması şu şekildedir :

Standart
Ödül
Seçkinler
Aylık Maliyet
€0
€9.99
€29.99
WXT Birikim Bonusu
0%
4%
12%
Cryptoback (Mağaza İçi)
0.5%
1%
2%
Cryptoback (Çevrimiçi)
0%
1%
2%
Ücretsiz Wirex Kartı
Evet
Evet
Evet
Canlı Döviz Kurları
Sınırsız
Sınırsız
Sınırsız
OTC Kripto Döviz Kurları
Sınırsız
Sınırsız
Sınırsız

Wirex planı için ödeme yapmanın ana nedeni, kartınızla alışveriş yaparken daha fazla kripto para ödülü kazanmaktır. Ve büyük miktarda WXT’niz varsa, tasarruf bonusu buna değer olabilir.

Genel olarak, Wirex’in ülke başına fiyatlandırmasını, planlarını ve özelliklerini bulmak biraz kafa karıştırıcı. Kripto alım satım limitleri, ülkenize ve alım satım yaptığınız kriptoya göre de değişiklik gösterir. Wirex’in web sitesinde belirli kripto ticaret limitlerini ve desteklenen ülkelerin ve özelliklerin bir listesini bulabilirsiniz.

Hesap Açma Süreci

Ülkenizi seçip e-posta adresinizi ve şifrenizi girerek bir Wirex hesabı açarsınız. E-postanızı onayladıktan sonra, ABD’de ikamet ediyorsanız, SSN’nizi vererek kimliğinizi doğrulamanız gerekir. Diğer ülkeler, kimliğinizi doğrulamak için sağlamanız gereken farklı belgelere veya bilgilere sahiptir.

Bazı ülkeler ayrıca, elektrik faturası gibi belgeler yükleyerek adresinizin doğrulanmasını zorunlu kılar. Son olarak, bir banka ekstresi yükleyerek para kaynağınızı doğrulamanız gerekebilir, ancak bu yine ülkenize ve Wirex’in katılım sürecine bağlıdır.

Hesabınızı doğruladıktan sonra, Wirex banka kartınızı ücretsiz olarak sipariş edebilir ve bölgenizde bulunan tüm özellikleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Wirex Güvenli mi?

Bilgilerinizi ve varlıklarınızı daha güvenli tutmanıza yardımcı olmak için Wirex’te çok sayıda güvenlik uygulaması bulunmaktadır. Örneğin Wirex, kripto para birimini daha güvenli tutmak için çoklu imza cüzdanlarını kullanmak üzere BitGo ile birlikte çalışır. Hesaplar ayrıca iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirebilir ve e-posta adresini değiştirmek gibi büyük hesap değişiklikleri yapmadan önce kimliğinizi doğrulamanız gerekir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Wirex, varlıkların güvenliğini sağlamak için koruyucu Fireblocks ile de çalışır. Varlıklar 30 milyon dolara kadar sigortalıdır ve Wirex büyümeye devam ettikçe bu sigorta kapsamını artırmayı planladığını belirtmektedir.

Genel olarak, Wirex güvenli ve emniyetli bir platformdur. Bununla birlikte, olumsuz yorumlar genellikle yavaş müşteri desteğinden ve hesapların her seferinde haftalarca rastgele kilitlenmesinden şikayet eder.

 

Sonuç Olarak

Dünya daha bağlantılı hale geldikçe, birden çok para birimini ve kriptoyu kabul etmenize ve harcamanıza izin veren platformlar daha değerli hale gelecek. Wirex için özellikle rekabetçi döviz kurları söz konusu olduğunda birçok şeyi doğru yapıyor.

Bununla birlikte, Wirex ABD’de özellikleri sunmaya devam ediyor. Ancak şu an itibariyle, ABD müşterileri için oldukça seyrek geliyor. Platform pek çok ülkede faaliyet gösterdiğinden, hangi özelliklere sahip olduğunuzu ve yaşadığınız yerde fiyatlandırmanın nasıl olduğunu anlamak bazen kafa karıştırıcı olabilir.

Birden fazla para birimi ve kripto harcamanın uygun maliyetli bir yolu için kesinlikle Wirex’i ve kartını kullanmayı düşünebilirsiniz. Bazı kullanıcıların yavaş müşteri desteği sürelerinden ve hesap blokelerinden şikayet ettiğini unutmayın, bu nedenle hesabınıza büyük miktarda para yatırırken dikkatli olun.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir