Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.458
% 0.33
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.458
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Moody’s, Coinbase Borsasının Kredi Notunu Düşürdü

Coinbase

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, bir süredir zor günler geçiren Coinbase borsasının CFR notunu düşürdü.

Kripto sektöründe yaşanan düşüşler ve iflaslar birçok kripto firmasının kar marjlarında büyük oranda azalmaya neden olmuştu. Piyasalarda yaşanan düşüşler, firmaların hisse fiyatlarını da etkiledi. Yahoo Finance verilerine göre Coinbase hisse fiyatı, bir yıldır devam eden düşüşlerinin ardından 6 Ocak’ta tüm zamanların en düşük seviyesi olan 31,95 $’a ulaştı. Piyasalardaki yükselişin ardından Coinbase hissesi, %72,6 değer kazandı.

19 Ocak tarihinde kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Coinbase’in kredi notunu B1‘e düşürerek yatırım yapılamayacağını söyledi.

Coinbase’in Kredi Notu Düşürüldü

Kredi derecelendirme şirketi Moody’s, 19 Ocak’ta Coinbase’in kıdemli borç ve kurumsal aile notunun (CFR) düşürülmesini tartışan bir not yayınladı. Bu bir şirketin mali yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetine ilişkin görüşünü yansıtmak için verilen bir derecelendirme.

Moody’s’, Coinbase’in CFR notunu Ba3 ve Ba2’den B2 ve B1’e düşürülerek firmanın yatırım yapılamayacağını ve yüksek kredi riskine tabi olduğunu açıkladı.

Derecelendirme kuruluşu, Coinbase’in özellikle de düşük kripto fiyatları ve düşük ticaret faaliyeti nedeniyle önemli ölçüde zayıflamış gelir ve nakit akışı yaratma sorunu yaşadığını kaydetti.

Bununla birlikte, Coinbase’in likiditeyi koruma teklifine rağmen, Moody’s hala şirketin karlılığının zorlanmaya devam etmesini bekliyor.

Moody’s’e göre, kripto borsası FTX’in iflası, kripto düzenlemesine ilişkin endişe ve belirsizliğin artmasına neden oldu. Kripto sektöründeki düzenleyicilerin ani bir hamlesinin, Coinbase’in gelirini olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Bununla birlikte Moody’s, artan gözetimin “Coinbase gibi nispeten daha olgun ve uyumlu kripto varlık platformlarını destekleyebileceğini” de ekledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir