Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.273
% 4.67
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.273
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Coinbase, ‘Base’ Adlı Kendi Ethereum Layer-2 Ağını İnşa Ediyor

Yeni Katman 2 Ağı

Coinbase bugün kendi Ethereum katman-2 ağı olan Base’i tanıttı. Şirket, Base’in Coinbase’in zincir üstü ürünlerinin yeni evi olacağını ve milyonlarca yeni merkezi olmayan uygulama için açık bir ekosistem olacağını umuyor.

Coinbase Kıdemli Mühendislik Direktörü Jesse Pollak, Decrypt’e verdiği demeçte, daha bugün kamuoyuna duyurulmasına rağmen, Base için bir test ağı aslında ayın başından beri yayında .

“Bu, bir sonraki milyar kullanıcıyı getirecek olan bir sonraki milyon dapp’ı etkinleştirmeye yardımcı olabileceğimize dair bir iddia. Bunun 5 ila 10 yıllık bir ufukta gerçekleşeceğini düşünüyoruz ve bu, bunun bir an önce gerçekleşmesine katkımızdır” dedi. “Hedefimiz önümüzdeki birkaç ay içinde ana ağı başlatmak.

Bu, Nisan 2021’den beri Nasdaq’ta COIN numarası altında işlem gören Coinbase’i, Ethereum’un üzerinde bir katman-2 blockchain ağı başlatan ilk halka açık şirket yapıyor. Çarşamba günü COIN, 4. çeyrek kazançlarına ilişkin analist tahminlerini geçmesinin ardından 67.17 $’a kadar yükseldikten sonra, günü %1 düşüşle hisse başına 61.18 $’dan kapattı.

Katman-2 ağları, işlem gruplarını ayrı bir zincirde işleyerek ve ardından makbuzları ana ağa geri göndererek, işlemlerin altta yatan bir blok zincirinden, bu durumda Ethereum’dan daha hızlı ve daha ucuz olmasına yardımcı olur. Coinbase’in Perşembe günkü duyurusu öncesinde Decrypt ile paylaştığı bir blog gönderisine göre Base, “İyimserlik tarafından desteklenen bir toplu agnostik süper zincir” olacak .

Üs, kalabalık ve hızla büyüyen bir kohorta giriyor. L2Beat’e göre Çarşamba akşamı itibariyle, katman 2’lerde bir ay öncesine göre %17 artışla 6 milyar dolardan fazla ETH vardı .

Coinbase’in Deneyleri

Web sitesi, Arbitrum One ve Optimism dahil olmak üzere 26 farklı Ethereum ölçeklendirme ağını takip ediyor. Bu iki ağ tek başına L2 pazar payının sırasıyla %53 ve %31’ini oluşturmaktadır. Ancak bu L2’lerin aksine, Base bir ağ belirteci başlatmayacak. Diğer ağlarda, belirteçler gaz ücretlerinin ödenmesine yardımcı olur ve geliştirmeyi teşvik etmek için kullanılır.

“Birçok insanın etkinliği artırmak için belirteçleri kullandığını gördük. Ancak tezimiz, etkinliği artırmanın tek yolunun token olmadığıdır” dedi. “Harika ürünler oluşturmak, işleri gerçekten yararlı hale getirerek etkinliği artırmanın harika bir yoludur.”

Bununla birlikte, hem Optimism hem de Arbitrum’un başlangıçta ağlarını bir belirteç olmadan başlattığını belirtmekte fayda var. İyimserlik, o zamandan beri OP yönetişim belirtecini ağının erken benimseyenlerine havadan attı ve Arbitrum’un da aynı şeyi planladığı uzun süredir söyleniyor .

Base, kehanet ağı Chainlink, Ethereum blok gezgini Etherscan ve DeFi protokolü Aave dahil olmak üzere ekosistemi oluşturmaya ve ekosistemi desteklemeye kendini adamış düzinelerce ortakla piyasaya çıkıyor.

Coinbase, başlangıçta böyle olmayacak olsa da, Base yönetiminin tamamen merkezsizleştirilmesini planladığını söyledi.

“Coinbase, kademeli olarak Base’e katkıda bulunduğumuz, Base’in üzerine inşa edilmiş hizmetler ve ürünler sağladığımız ve Base ağındaki her şey için karar verici olmadığımız bir role geçiş yapacak; bu, aracılığıyla yapılıyor. daha merkezi olmayan yönetişim,” dedi Pollak.

Bu amaçla Coinbase, açık kaynaklı OP Stack’te çekirdek geliştirici olarak Optimism’e katılacak. Pollak, kendini Base üzerinde çalışmaya adamış küçük Coinbase ekibine başkanlık ediyor.

“Amacımız, çekirdek ekibi gerçekten esnek tutmak ve zincir üzerinde inşa edersek çok büyük bir etkiye sahip olabileceğimiz gerçeğine yaslanmak” dedi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir