Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.803
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.803
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

VSFG, Ethereum ETF’ine Başvurmaya Hazırlanıyor

Hong Kong merkezli bir finansal hizmetler firması olan Venture Smart Financial Holdings Ltd. (VSFG), spot bitcoin ETF’sini potansiyel olarak piyasaya sürme beklentisiyle bir spot Ethereum borsa yatırım fonuna (ETF) başvurmaya hazırlanıyor.

VSFG Başkanı Lawrence Chu, firmanın spot bitcoin ETF başvurusunu resmi olarak Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’na sunmanın son aşamasında olduğunu söyledi.

Chu’ya göre, Hong Kong’da genellikle başvurunun sunulmasından önce kapsamlı düzenleme tartışmaları yapılıyor. “teslim olmak neredeyse %95 orada olduğunuz zamanki gibidir” diye ekledi.

Chu, spot bitcoin ETF’sinin ilk çeyrekte onaylanması ve listelenmesi koşuluyla şirketin ikinci çeyrekte spot Ethereum ETF başvurusu yapmayı hedeflediğini belirtti. “Fakat bu gerçekten düzenleyiciyle yaptığımız konuşmaya bağlı” dedi.

Geçtiğimiz ay, Hong Kong’un kripto borsası HashKey’in baş işletme sorumlusu Livio Weng, yaklaşık 10 fon şirketinin şehirde potansiyel spot kripto ETF’leri başlatmayı araştırmaya başladığını söyledi.

Ülkede bulunan birkaç fon şirketi spot Bitcoin ETF’lerine başvurmaya hazırlanırken, ABD’de gözlemlenene benzer şekilde varlık yöneticileri arasında ücretleri düşürme yarışı yaşanabilir.

Chu, “Ortaya çıkacak birkaç ETF olacak” dedi. “Rolümüz biraz incelikli çünkü aynı zamanda ETF ihraççılarının da oyuna dahil olmasına yardımcı olmaya çalıştığımızı düşünüyorum.”

Chu, ABD ETF ihraççılarının kendi dijital varlık ekiplerine sahip olma eğiliminde olduğuna dikkat çekti. “Hong Kong’da biraz lisans zorunluluğu var ama aynı zamanda bilgi açığı da var. Çoğu ETF ihraççısının dijital varlık ekibi yok.”

Yapılan açıklamada, “Bu bizim için rekabetten ziyade ETF ihraççıları arasındaki pazarlama rekabeti haline geldi” diye devam etti Chu. “Bu açıdan bakıldığında bizi daha çok tüm ETF ihraççılarına yönelik bir hizmet sağlayıcı olarak düşünebilirsiniz.”

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir