Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.618
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.618
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin Madencileri İçin Araştırma Başlatılıyor ?

Bitcoin Madencileri İçin Araştırma Başlatılıyor ?

ABD Enerji Bilgi İdaresi (EIA), ABD merkezli Bitcoin ve kripto para madencilerinin enerji tüketim verilerini toplamak amacıyla yeni bir girişim başlatma kararı aldığını duyurdu.

Resmi bir bildiriye göre, önümüzdeki haftadan itibaren ABD’deki kripto para madenciliği şirketlerinin elektrik tüketimi konusunda bir araştırma başlatılacak.

Enerji Bilgi İdaresi (EIA), enerji tüketimi araştırması için belirli şirketlerin seçildiğini duyurdu. Ayrıca, BTC ve kripto para madencilerinin enerji kullanım verilerini toplamak için kamudan görüş isteyeceklerini de belirttiler. Bu adımın sektördeki enerji tüketimi konusundaki şeffaflığı artırması bekleniyor.

BTC madencilerinin enerji kullanımına dair araştırmanın ABD Başkanı Joe Biden‘a bağlı olan Başkanlık Ofisi’ne bağlı Bütçe ve Yönetim Ofisi tarafından “Verilerin acil olarak toplanması” başlığıyla talep edildiği ifade edildi.

EIA Yöneticisi Joe DeCarolis, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para madenciliği faaliyetlerinin enerji üzerindeki etkilerini analiz etmeye ve yazmaya devam etmeyi planlıyoruz.

Özellikle kripto para madenciliği için enerji talebinin nasıl geliştiğine odaklanacak, yüksek büyüme gösteren coğrafi alanları belirleyecek ve kripto para madenciliği talebini karşılamak için kullanılan elektrik kaynaklarını ölçeceğiz.”

Cambridge Üniversitesi’nin Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne göre, Bitcoin madencilerinin 2023‘te küresel olarak tahmini elektrik tüketimi 121.13 terawattsaat iken, IEA’nin yakın tarihli raporuna göre BTC madenciliğinin 2026 yılına kadar 160 terawatt-saat elektrik kullanması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir