Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.881
% 1.23
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.881
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Madencilerin Bitcoin Satışı Devam Ediyor!

Bitcoin satış

Grayscale gibi büyük yatırım şirketlerinin yüz milyonlarca dolar değerindeki Bitcoin satışlarına, şimdi de önde gelen madencilik firmaları eklendi. Geçen hafta, madencilik şirketlerinin bir günde 10,000’den fazla Bitcoin’i piyasaya sürdükleri gözlemlendi ve bu satış trendlerinin hız kesmeden devam ettiği gözlemleniyor.

CryptoQuant isimli zincir üstü veri analiz platformunun sağladığı bilgilere göre, madencilik firmalarının Bitcoin rezervlerinde gözle görülür bir azalma yaşanıyor. Şirketin analistleri, son zamanlarda madencilik firmalarından borsalara aktarılan Bitcoin miktarının, borsalardan madencilere giden miktarın üç katına ulaştığını belirtiyor. Bu durum, madencilik firmalarının piyasaya sürdükleri yoğun satış baskısının altını çiziyor. Analistler, bu sürekli artan satış baskısının kısa vadede Bitcoin fiyatları üzerinde olumsuz bir etkiye yol açabileceğini öne sürüyor.

 Bitcoin Satışı

 

 

Geçtiğimiz hafta, madencilerin bir günde 10,600 Bitcoin sattığı tespit edildi ve bu rakam, son bir yılın en yüksek satış hacmi olarak kayıtlara geçti. ABD merkezli madencilik şirketlerinin, Bitcoin ödül yarılanmasının (halving) ardından büyük yatırımlar yaptıkları ve yeni madencilik ekipmanları için siparişler verdikleri biliniyor.

Buna ek olarak, Grayscale’in 11 Ocak’tan bu yana 106,000’den fazla Bitcoin satışı gerçekleştirdiği gözlemleniyor. Bu, piyasadaki satış baskısını daha da artırıyor.

Bitcoin Halving’in yaklaşık 87 gün sonra gerçekleşmesi bekleniyor. Bu, madencilerin elde ettiği Bitcoin ödülünün yarıya düşeceği anlamına geliyor ve genellikle piyasa üzerinde uzun vadede etkili oluyor. Bu yarılanma süreci, madencilik şirketlerinin satış stratejilerini ve Bitcoin fiyatlarını etkileyebilir.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir