Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.888
% 1.40
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.888
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ABD’nin Farace’dan Aldığı 117 Milyon Dolarlık Bitcoin’de Son Durum!

Farace

2018 yılında İpek Yolu’nu kullanarak uyuşturucu ticareti yapan Silk Road uyuşturucu satıcısı Ryan Farace ve bir kişinin daha bulunduğu 117 milyon dolar değerinde Bitcoin ele geçirilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri yaptığı bildiride 2021 yılında el koyulan Bitcoin varlıklarını satma planını belirten bir bildirimde bulundu.

8 ocak tarihinde ABD tarafından yapılan bildiride;

2021 yılında Ryan Farace ve Sean Bridges’ten ele geçirilen yaklaşık 2.875 Bitcoin’in yanı sıra yaklaşık 59 Bitcoin’i “Amerika Birleşik Devletleri Başsavcısının yönlendirebileceği şekilde ” elden çıkarılması planlanıyor.

Güncel kur ile bakıldığında ele geçirilen Bitcoin’in varlıklarının değeri 117 milyon dolar ediyor.

2018 yılında ABD Adalet Bakanlığı, Farace’ı Xanax’ı karanlık ağda yasadışı olarak satmakla suçladığını açıklamıştı.

Bu yazıda dikkatinizi çekebilir: Ark Invest: ABD Bitcoin’den Yararlanmalı!

Adalet Bakanlığı’nın o dönemde yaptığı açıklamada;

İddianamede, Farace’ın uyuşturucuları bitcoin karşılığında karanlık ağdaki satışlar yoluyla dağıttığı iddia ediliyor. Bu ayın başlarında ABD Başsavcılığı, Farace ve babası Joseph Farace’ın kara para aklama komplosu nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.

Farace internet üzerinden XANAXMAN kullanıcı adıyla Silk Road web sitesi yardımıyla uyuşturucu ticareti yapıyordu. ABD hükümeti ayrıca, Bitcoin’i satma niyetini özetleyen açıklamasında, “müsadere edilen mülkün faizini” talep etmek isteyen herkesin bunu 60 gün içinde yapabileceğini söyledi.

Konudan bağımsız olarak geçtiğimiz aralık ayında bir ABD temyiz mahkemesinin aldığı kararda Silk Road pazarına bağlı olan 69.370 Bitcoin’in kaybedilmesini resmileştiren bir karar alınmıştı.

Şu anda herkes gözünü bu varlıklara dikmiş durumda çünkü satışların fiyata nasıl etki edeceği büyük bir merak konusu.

Silk Road’un kurucusu Ross Ulbricht şu anda ömür boyu hapis cezasını çekiyor. 2011’den 2013’e kadar uyuşturucu ve silah satışı yapılan karanlık web sitesini işletiyordu. Site, Ulbricht’in 2013 sonlarında tutuklanmasının ardından Federal Soruşturma Bürosu tarafından kapatıldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir