Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.387
% 4.36
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.387
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Vitalik Buterin, Ethereum’un Yenilik Planları Hakkında Yazı Yayınladı

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, geçtiğimiz gün Ethereum’un koduna belirli protokollerin eklenmesini ve bunun blockchain’in “en üstünde” tutulması konusundaki görüşünü açıklayan bir blog yazısı paylaştı.

Buterin belirlediği protokoller arasında hesap soyutlama protokolü ERC-4337, ZK-EVM’ler, özel bellek havuzları, kod ön derlemeleri ve sıvı staking yer alıyor.

Ethereum kurucusu, ERC-4337 gibi birçok protokolün Ethereum’un koduna özel bellek havuzları gibi kutsallaştırılma taraftarıydı. Ancak her birinin zaman içinde gelişmeye devam edeceği için karmaşık bir değiş-tokuş sunduğunu söyledi.

Buterin bununla beraber Ethereum’un likit staking sağlayıcılarının artmasından endişe duyduğunu dile getirdi. Lido staking havuzu, şu anda stake edilen etherin %32’sinden fazlasını kontrol ediyor, ve bu çeşitli farklı doğrulayıcılara yayılmış durumda.

Buterin, şuan eni iyi sağlayıcılar olan Lido ve Rocket Pool’un her birinin farklı risklere sahip olduğunu ve bazı güvenlik mekanizmalarının bulunduğunu ancak bunların yeterli olmadığını belirtti.

Kurucu, çeşitli staking sağlayıcıları kullanmayı teşvik etmek için ahlaki baskıya güvenmek yerine, Ethereum protokolünde likit staking’i merkeziyetsiz hale getirmek için değişiklik yapacağını düşünüyor.

Bu, RocketPool’a ince ayar yapılmasını veya küçük stakerlerden oluşan rastgele örneklenmiş bir komiteye ekstra yönetişim yetkileri verilmesini içerebilir.

Ethereum Nedir?

Ethereum, 2013’te temelleri atılan ve 2015’te piyasaya sürülen piyasa değeri bakımından Bitcoinden sonra gelen en büyük ikinci kripto paradır. Ancak Ethereum bitcoin gibi sadece bir dijital para değildir. Ethereum, Vitalik Buterin tarafından yeni nesil bir blok zinciri olarak önerilmiştir.

Vitalik Buterin, Ethereum adını bilimkurgu romanlarından esinlenerek seçmiştir. Bu konuda butterin şöyle bir açıklamada bulunuyor: “Bu ismi gördüğümde fark ettim ki, diğer alternatif isimlere göre bu ad bana çok daha güzel gelmişti. Bu durumun Ethereum kelimesinin kulağa güzel gelmesi ve “ether” kelimesini içermesinden dolayı olduğunu düşünüyorum Ether, evrene nüfuz eden ve ışığın hareket etmesini sağlayan teorik bir olgudur.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir