Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.651
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.651
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SEC, FTX’in Denetçisine Karşı Hukuki İşlem Başlatıyor

sec ftx

SEC, FTX’in önceki denetçisi Prager Metis’e karşı hukuki işlem başlatıyor.


Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, SEC , kripto borsası FTX’in iflas başvurusunda bulunmadan önce hizmet veren muhasebe firması Prager Metis’e karşı hukuki işlemlere başladı.

29 Eylül’de yapılan bir açıklamada SEC, muhasebe firması Prager Metis’in, muhasebe hizmetleri sunmaya devam ederken gerekli bağımsızlığı korumadan müşterilerine denetim hizmeti sağladığı iddiasında bulundu. Bu uygulama, denetçi bağımsızlık çerçevesinde yasaktır.

Çıkar çatışmalarını önlemek için muhasebe ve denetim görevlerinin ayrı tutulması gerekmektedir. Ancak SEC, bu birleşik faaliyetlerin yaklaşık üç yıl boyunca gerçekleştiğini iddia ediyor: “Şikayetimizde iddia edildiği gibi, neredeyse üç yıllık bir süre zarfında Prager’ın denetimleri ve incelemeleri temel prensiplerde yetersiz kaldı. Şikayetimiz, denetçi bağımsızlığının yatırımcı koruması için ne kadar önemli olduğunu hatırlatan önemli bir hatırlatıcıdır.”


Dikkatinizi çekebilir: Hükümet Kapanması Nedir? Fiyatlara Etkisi Nasıl olur?


Açıklamada FTX veya diğer müşteriler açıkça belirtilmese de, iddiada bulunulan üç yıllık süre boyunca “yüzlerce” denetçi bağımsızlık ihlali olduğuna vurgu yapıldı.

Ayrıca, daha önce FTX denetim raporlarındaki içerikle ilgili endişeler dile getirilmişti. 25 Ocak’ta FTX’in şu anki CEO’su John J. Ray III, iflas mahkemesine, bu denetlenmiş mali tablolarda sunulan bilgiler konusunda ciddi endişelerinin olduğunu belirtti.

Bununla birlikte Senatörler Elizabeth Warren ve Ron Wyden, Prager Metis’in tarafsızlığı konusunda endişelerini dile getirdi. Şirketin kripto endüstrisi için bir savunucu olarak hareket ettiğini savundular.

Aynı zamanda FTX’e hizmet veren bir hukuk firması da son zamanlarda suçlanmıştı.

21 Eylül’de yapılan ayrı bir mahkeme başvurusunda, ABD merkezli hukuk firması Fenwick & West’in, borsaya sunduğu hizmetlerin kapsamı nedeniyle FTX’in çöküşünden kısmen sorumlu tutulması gerektiği iddia edildi. Ancak Fenwick & West, müvekkil temsil sınırları içinde hareket ettiği sürece bir müvekkilin kötü davranışlarından sorumlu tutulamayacağını savundu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir