Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.578
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.578
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FTX Hacker, Çalınan Fonların $8 Milyonunu Hareket Ettirdi

ftx hacker

FTX Hacker’ı, çalınan fonları 10 ay sonra hareket ettirdi. Sorumlunun kimliği ve kullanılan belirli teknikler, ani transferlerden önce, milyonlarca dolarlık hack olayında gizemini korumaya devam etti.

Arkham Intelligence‘dan alınan verilere göre, $300 milyonun üzerinde varlığa sahip olan FTX Hacker’ı, 10 ayın ardından ilk kez 30 Eylül’de hareket etti. Adres hala 12.5K ETH’ye sahip. Toplamda $8 milyon, RailGun gizlilik cüzdanı ve Thorchain aracılığıyla 30 Eylül’de transfer edildi.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Arkham’ın verileri, hacker’ın 2.500 ETH transfer ettiği iki işlemi ortaya çıkardı ve her bir işlemin değeri $4 milyondu. FTX ihlali, FTX’in iflas başvurusunda bulunduktan kısa bir süre sonra, kurucusu Sam Bankman-Fried görevinden ayrıldıktan sonra 11 Kasım 2022’de meydana geldi.

Bu olay sırasında bilinmeyen saldırgan, Ether’in $600 milyonun üzerinde değerini sızmayı başardı ve kısa süreliğine Ethereum’un en büyük 35. sahibi oldu.

Başlangıçta hacker, çalınan paraları CoinMixer’a yatırdı,  bu, on-chain Bitcoin transferlerini takip etmeyi zorlaştırmak amacıyla tasarlanmış anonim bir Bitcoin karıştırma hizmetidir.

Fonların izini daha da karıştırmak için varlık, çeşitli takaslar ve köprü transferleri seçti.

Olayın ardından ünlü on-chain dedektifi ZackXBT, hacker’ın büyük ihtimalle karıştırıcıdan çektikten sonra bu paraları kripto borsası OKX‘e transfer ettiğini tahmin etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir