Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.884
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.884
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Vitalik Buterin Hesabı Hacklandi! Ethereum Fiyatı?

Vitalik Buterin Hesabı Hacklandi! Dün gece saatlerinde Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’e ait Twitter hesabı hacklendi. Bu durum çok uzun sürmedi.

Yaklaşık 15 ila 20 dakika gibi bir sürenin ardından hesap geri alındı ve paylaşılan gönderi kaldırıldı. İhlal, güvenlik şirketi PackShield tarafından bildirildi. Yapılan paylaşımda Vitalik Buterin’in hesabının hacklenmiş gibi gözüktüğü belirtildi.

Hesabın en başına sabitlenen gönderide, paylaşılan link bir oltalama (phishing) yapma amacıyla eklenmiş gözüküyodu. Link gerçekmiş gibi tasarlanarak insanların tıklaması için özenle hazırlanmıştı. Sonuç olarak, Vitalik Buterin Hesabı Hacklandi

Dikkatinizi çekebilir: Bitcoin’de Son Durum!

Tweet şu anda silinmiş olarak görünüyor. Hesapta uzun süre durmamasına rağmen, bazı kaynaklar 500 üzerinde kişinin bu link sayesinde dolandırıldığını söylemektedir. Buterin’in yaptığı paylaşım Proto-Danksharding özelliği ile ilgiliydi. Bildiğimiz üzere, bu özellik yakın gelecekte Ethereum ağına getirilecek.

Paylaşımda ise Buterin bu özelliğin geldiğini kutlamak için Consensys’in bir NFT piyasaya süreceğini söyledi. Paylaşılan link, bu NFT’yi bedava edinmek içindi. Fakat linke tıklayıp cüzdan bağlayan kişiler, bir anda cüzdanlarının boşaltıldığının şahidi oldular.

Bu durum, Vitalik Buterin’in Twitter hesabında ilk defa yaşanıyor. Daha önce benzeri durumlar kayd edilmedi. Ayrıca, Buterin’in resmi olarak sadece Twitter hesabı bulunmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir