Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.132
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.132
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Vitalik Buterin Ethereum İçin 2024 Planını Açıkladı!

Vitalik Buterin

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum’un 2024 yol haritasını paylaşarak geçen yıla göre sadece küçük değişiklikler olduğunu söyledi.

Vitalik Buterin, X’te yaptığı açıklamada Ethereum’a odaklanmanın devam ettiğini belirtiyor 2024 yılı altı ana bileşenden oluşuyor.

Ayrıca, açıklamalar ve diyagramlar içeren ayrıntılı bir grafikte Buterin, bu altı unsuru, birleşmeyi, dalgalanmayı, belayı, eşiği, tasfiyeyi ve savurganlığı detaylandırdı.

Ethereum’un teknik yönü netleşip 2023’ün yol haritasıyla karşılaştırıldığında yalnızca birkaç küçük ayarlamanın yapıldığına Buterin dikkat çekti.

Buterin yaptığı açıklamada “Ethereum’un ileriye dönük teknik yolu sağlamlaşmaya devam ettikçe nispeten az değişiklik oluyor.” Dedi.

Bu birleşme, basit ve dayanıklı bir hisse kanıtı (PoS) konsensüsünü sürdürmeyi amaçlayan yol haritasının önemli bir bölümü olarak vurgulandı.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında, Ethereum ana ağını hisse kanıtı blok zinciri Beacon Chain ile entegre eden The Merge gerçekleşti.

Birleşmenin hemen ardından Ethereum ile ilgili en önemli gözlem, güç yoğun iş kanıtı (PoW) fikir birliği mekanizmasından PoS’ye geçiş oldu ve bu da ağın genel enerji tüketiminde büyük bir azalmaya yol açtı.

Ayrıca Ethereum’un tek slot kesinliği ile ilgili gelişmelere de dikkat çekti. Finality, toplam stake edilen ETH’nin en az %33’ünü yakmadan bir blockchain bloğunda yapılan değişikliklerin geri döndürülemez olmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Bununla ilgili yapılan açıklamada “Birleştirme PoS sonrası iyileştirmede tek slot kesinliğinin (SSF) rolü güçleniyor. SSF’nin, Ethereum PoS tasarımının mevcut zayıflıklarının çoğunu çözmenin en kolay yolu olduğu açıkça ortaya çıkıyor.

Bu açıklama ise yakın zamanda Buterin’in blockchain için orijinal “cypherpunk” devrimi fikrini geri getirmek istediğini bildirmesinin ardından geldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir