Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.229
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.229
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Vitalik Buterin İstanbul ETH Günü Etkinliğinde Konuştu!

ETH Günü, Vtalik Buterin, Ethereum Kurucusu İstanbul

Ethereum (ETH) kurucularından Vitalik Buterin, Türkiye’de blockchain teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini değerlendirdiği İstanbul’daki ETHGünü etkinliğinde konuştu.

Devconnect etkinliği kapsamında düzenlenen ETF Günü için İstanbula gelen Ethereum (ETH) kurucularından Vitalik Buterin, oldukça keyifli bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaya yapmaya  Ahmet Kaya’nın Yorgun Demokrat şarkısı ile çıkan Vitalik Ethereum ve Blockchain hakkında konuştu.

Dikkatinizi Çekebilir: Ethereum ETHGünü An İtibariyle Başladı! Ethereum Devconnect Etkinliği Ne Zaman?

Buterin, Türkiye’de uzun süredir var olan büyük bir Ethereum topluluğundan bahsederek, bunu sosyal medyada da fark ettiğini belirtti. Blockchain teknolojisinin Türkiye’de nasıl kullanılabileceğini değerlendiren Buterin, insanların bu teknolojiyi “birikim yapmak, para aktarmak, global bir ekonomiyle bağlantı kurabilmek” amacıyla kullanabileceğini ifade etti.

Ethereum‘un geleceği hakkında konuşan Buterin, “İşlem ücretlerini düşürmemiz gerekiyor.” dedi ve Layer 2 teknolojisinin önemini vurguladı. Layer 2 projelerinin güvenli olması ve ortak standartlara göre çalışması gerektiğini belirten Buterin, Ethereum ağının ölçeklenebilmesi için geliştirilen Rollup, Validium gibi yöntemleri değerlendirdi. Validium‘un işlem ücreti bakımından Rollup‘tan daha ekonomik olduğunu ancak güvenlik açısından daha zayıf olduğunu söyleyen Buterin, Validium‘un finansal işlevi olmayan çeşitli uygulamalar için uygun olduğunu ifade etti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Vitalik Buterin yaptığı konuşmada ayrıca Ethereum’un güncel yol haritasının “çok yakında” kripto ve Ethereum topluluğu için paylaşılacağını açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir