Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.631
% 1.32
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.631
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bithumb, Kore Borsasında İlk Olmayı Hedefliyor

Bithumb, Güney Kore borsa, FTX Borsa, borsa haberleri, bithumb haberleri,

Bithumb, Güney Kore’nin ilk halka arz edilen dijital varlık şirketi olma planları yapıyor. Yerel haber kaynağı Edaily, 12 Kasım’da Bithumb’ın Güney Kore’nin ABD’deki Nasdaq’a benzer borsası olan KOSDAQ’ta bir ilk halka arz (IPO) için hazırlandığını ve beklenen listeleme tarihinin 2025’in ikinci yarısına planlandığını bildirdi.

Bithumb, halka arzın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda net bir açıklama yapmaktan kaçındı. Ancak, kısa bir süre önce, halka açılmadan önce başka bir firmanın finansal güvenliğini garanti etmekle görevli olan bir sigortacı şirketi seçtiklerini doğruladılar. Edaily’e göre, Bithumb, potansiyel halka arz yüklenicisi olarak Samsung Securities’i seçti.

Kaynaklara göre, eski başkanı Lee Jeong-hoon, şu anda Bithumb’a kayıtlı bir direktör olarak görev yapıyor. Öte yandan, CEO Lee Sang-jun, rüşvet iddialarına ilişkin devam eden bir soruşturma nedeniyle yönetim kurulundaki bir pozisyondan çıkarıldı.

Ayrıca, kaynaklar, halka açılma kararının, Güney Kore’deki en büyük kripto borsası olan Upbit’e daha fazla pazar payı vermek istemelerinden kaynaklandığını iddia etti.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Bithumb, şu anda günlük işlem hacmine göre Güney Kore’deki en büyük ikinci kripto borsası konumunda ve Upbit’in ardından ikinci sırada bulunuyor. Temmuz ayında, Upbit’in aylık işlem hacmi, ilk kez Coinbase ve Binance’i geride bıraktı.

Hem Upbit hem de Bithumb, Mayıs ayında Güney Koreli yetkililerin yerel bir milletvekili adına hileli kripto ticareti iddiasıyla ofislerine düzenlenen baskınla istenmeyen ilginin odağı haline geldi.

Şubat ayında, Bithumb’ın en büyük hissedarlarından biri olan ve “gerçek sahibi” olduğundan şüphelenilen Kang Jong-hyun, yasadışı olduğu iddia edilen davranışlarına ilişkin uzun bir polis soruşturmasının ardından zimmete para geçirme suçlamasıyla tutuklandı.

41 yaşındaki Jong-hyun, Bithumb iştiraki Inbiogen’in başkanı Kang Ji-yeon’un ağabeyidir. Firma, %34,2’lik hissesiyle Bithumb’ın en büyük hissedarı olan Vidente’de en büyük paya sahiptir.

CoinGecko verilerine göre, Bithumb 2014 yılında kuruldu ve yayınlandığı sırada 24 saatlik işlem hacmi yaklaşık 580 milyon dolar olarak kaydedildi.


İlginizi Çekebilir: FTX Eski Yöneticileri Yeni Borsa Kuruyor!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir