Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.033
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.033
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

FTX, Bybit Borsasına Milyar Dolarlık Dava Açtı!

FTX, Bybit Borsasına Milyar Dolarlık Dava Açtı!

Kripto para borsası FTX, varlıklarının çekilmesi nedeniyle Bybit ve bağlı kuruluşlarına karşı milyar dolarlık bir dava başlattı. FTX iflas masası tarafından yönetilen dava, Bybit‘in FTX’ten çekilen ve şu anki değeri 1 milyar dolara yaklaşan fonları ve dijital varlıkları geri almayı hedefliyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Bithumb, Kore Borsasında İlk Olmayı Hedefliyor

Davaya göre, Bybit, FTX‘in çöküşünden önce “VIP” erişimini kullanarak ve FTX personeliyle bağlantıları kullanarak Mirana, Time Research (Bybit ile bağlantılı başka bir kuruluş) ve yöneticilerden önemli miktarda nakit ve dijital varlık çekti. Kasım 2022’deki para çekme zorlukları sırasında, FTX çalışanları VIP müşterilerin çekme taleplerini öncelikli olarak ele aldı ve bu süreçte Mirana‘ya 327 milyon doların üzerinde transfer yapıldığı iddia ediliyor.D

Dava, Bybit‘in FTX mülküne sınırlamalar getirdiğini ve Bybit‘in 125 milyon doları aşan varlıkların çekilmesini engellediğini öne sürüyor. İddiaya göre, Bybit, çekilemeyen bu varlıkları kullanarak FTX‘ten geri alamadığı 20 milyon dolarlık kalan bakiyeyi talep ediyor.

Ayrıca, dava Bybit‘in FTX‘e ait olan BIT tokenlarına sınırlamalar getirdiğini ve FTX‘in bu tokenları dönüştürmesini kısıtlamaya çalıştığını belirtiyor. Bu süreçte, BitDAO‘nun FTX‘i devre dışı bıraktığı ve token dönüşümü için bir topluluk oylaması düzenlediği iddia ediliyor.

FTX, Bybit‘i eylemin 11. Bölüm iflasındaki otomatik durdurmayı ihlal ettiği konusunda bilgilendirdiğini iddia ediyor ancak Bybit yöneticileriyle bağlantılı görünen oylarla “topluluk oylaması” geçti. Şu anda devam eden yasal süreç, FTX‘in telafi edici ve cezai zararlar talep ettiği bir dava olarak nitelendiriliyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir