Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.258
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.258
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

“Vitalik Buterin: Ethereum’da Değişiklik Şart!”

Vitalik Buterin

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Vitalik Buterin, Ethereum’un proof-of-stake (PoS) sistemine yönelik yaşanan ölçeklenebilirlik sorunları konusunda yeni önerilerde bulundu. Bu öneriler, PoS çerçevesinde doğrulayıcı imzaları yönetme biçiminde temel bir değişim öngörüyor.

Şu anda Ethereum, 895.000 doğrulayıcı nesne ile çalışıyor ve bu durum, merkeziyetsizliği ve stake etmeye geniş katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor. Ancak, bu sistem, her biri çok sayıda imza içeren işlem yoğunluğuyla başa çıkarken zorlanıyor.

Vitalik Buterin’in önerisinin merkezinde, sürekli olarak artırılması beklenen imzaların sayısından kurtulmayı amaçlayan bir değişim bulunuyor. Bu, merkezi olmayan stake havuzlarına odaklanmayı, potansiyel olarak minimum depozito boyutunu artırmayı ve doğrulayıcı sayısına bir üst sınır getirmeyi içeriyor.

Ayrıca, Buterin’in önerisi, iki katmanlı bir sistem içeriyor: birinci katman, kesinleştirmeyi sağlarken ağır bir katman görevi görüyor; ikinci katman ise ek güvenlik sağlayarak daha hafif bir yapıda bulunuyor.

Bu yaklaşım, her bir slot için seçilen bir doğrulayıcı alt kümesinin dönüşümlü katılım kavramını ortaya koyuyor. Bu süreçte, katılım olasılıkları, stake büyüklüğüne bağlı olarak belirleniyor. Buterin’in önerisi, PoS mekanizmasında yaşanan zorluklara karşı bir çözüm sunarak Ethereum’un gelecekteki gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Vitalik Buterin, Yapay Zeka Hakkında Konuştu

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri buraya tıklayarak Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir