Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.964
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.964
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Trump’ın Avukatı Yapay Zekâ’yı Sorumlu Tuttu!

Donald Trump’ın eski avukatlarından Michael Cohen, avukatına yanlışlıkla yapay zeka AI sohbet robotu tarafından oluşturulan dava alıntılarını yanlış verdiğini itiraf etti.

Yakın tarihli bir mahkeme dosyasında, yaklaşan ceza davasında Trump’a karşı tanık olarak yer alacak olan Trump’ın avukatı Cohen, davasını desteklemek için Google Bard tarafından oluşturulan yasal alıntıları avukatı David Schwartz’a gönderdiğini itiraf etti.

Dosyada yapılan açıklamada “Söz konusu geçersiz alıntılar ve Bay Cohen’in bulduğu ancak önergede kullanılmayan diğer birçok alıntı, Bay Cohen’in Chat-GPT gibi üretken bir yapay zeka hizmeti değil, güçlendirilmiş bir arama motoru olarak yanlış anladığı Google Bard tarafından yapılmıştır.”

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Fakat Cohen’in aktif bir hukuk uzmanı olmadığı ve bilgileri yalnızca avukatına aktardığı, bilgilerin resmi mahkeme belgelerine dahil edilmeden önce gözden geçirilmesi gerektiği öne sürüldü.

“Bay Cohen, avukatlık mesleğini icra eden bir avukat değil ve yapay zeka hizmetlerini yasal araştırma için kullanmanın riskleri hakkında hiçbir fikri yok ve araştırmasının doğruluğunu doğrulamak konusunda etik bir yükümlülüğü de yok.” İfadesinde daha fazla inceleme yapılması gerektiği vurgulandı.

Özetle;

Bay Cohen, Bay Schwartz’a internette bulduğu ve gerçek olduğuna inandığı alıntıları verdi. Bay Schwartz bunları önergeye ekledi ancak bu alıntıları veya özetleri kontrol edemedi.”

Bu, avukatın yapay zekaya güvendiğinin ifşa edildiği ilk örnek değil, sadece yanlış sonuçlar ürettiğini fark etti.

Bu yılın başlarında ise, New York hukuk firması Levidow, Levidow & Oberman’ın avukatı Steven Schwartz’ın sahte mahkeme alıntıları oluşturmak için yapay zekayı kullandığı için eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir