Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.774
% 5.30
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.774
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Vitalik Buterin, Cüzdan Güvenliği Hakkında Düşüncelerini Paylaştı

Vitalik Buterin

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, topluluğa yayınladığı bir gönderide cüzdan güvenliği hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Kripto para piyasalarının son birkaç yıldaki gelişimi sonrası dolandırıcılık ve hack olaylarında büyük bir artış gerçekleşti. 2022 yılında yaşanan iflaslar da göz önüne alındığında, kripto topluluğu artık varlıklarını kendi soğuk cüzdanlarında saklamayı tercih etmekte.

Kullanıcıların kendi varlıklarını kendilerinin saklama yoluna gitmesi de cüzdan güvenlik prosedürlerini sürdürmenin önemini oldukça arttırdı. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

16 Mart tarihinde Ethereum reddit topluluğunda yayınlanan “Multsig ve sosyal kurtarma cüzdanları için koruyucu seçme konusunda nasıl düşünüyorum?” başlıklı yazıda, cüzdan güvenliği konusundaki düşüncelerine yer verdi.

Buterin, cüzdan koruyucularının merkeziyetsizleşmesine önem veriyor. Buterin yazısında, “Benim temel kuralım, siz ortadan kaybolduğunuzda fonlarınızı geri alabilene kadar çok sayıda koruyucusunun başka insanlar tarafından kontrol edilmesi gerektiğidir.” ifadelerini kullandı.

Ethereum kurucusu yayınladığı gönderide, koruyucu setinin, cüzdan sahibinin varlıklarına ve cüzdanlarına saldırmak için işbirliği yapma riskini önemli ölçüde azalttığı için, birbirini tanımayan kişilerden oluşması gerektiği tavsiye etti. Ancak, cüzdan sahibinin başına bir şey gelmesi durumunda, koruyucu setteki üyelerin birbirlerini bulabilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Ethereum kurucu ortağı ayrıca, bir kullanıcının işlem onaylarken yalnızca kendisinin ve koruyucunun bileceği, bir güvenlik sorusunun belirlenmesi gerektiğini, ve sadece doğru yanıt verildiğinde işlemlerin onaylanmasını önerdi.

Son olarak Buterin, “hesaplarını unutmadıklarını ya da kaybetmediklerini” teyit edeceği için her bir koruyucunun yılda en az bir kez test edilmesini tavsiye etti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir