Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.257
% 4.95
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.257
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

SVB, Bölüm 11 İflas Başvurusunda Bulundu

SVB İflas

Son zamanlarda büyük bir kriz konusu olan SVB, var olan değerini korumak için Bölüm 11 iflas başvurusu yaptı.

Geçtiğimiz hafta ABD bankacılık sistemi geçici bir kriz yaşadı. Yaşanan krizin baş aktörü olan SVB, mali sıkıntılar yaşamasıyla birlikte hisselerinde büyük oranda düşüş yaşadı. Kriz ile birlikte bankada mevduatı bulunan banka ve bir takım kripto şirketleri süreçten olumsuz etkilendi.

Hafta içerisinde ABD yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarla, iflasın eşiğine gelen bankadaki mevduat sahiplerinin zararlarının karşılanacağının belirtilmesi üzerine süreç devam etmekteydi. Ancak gün içinde SVB, var olan değerlerini korumak için Bölüm 11 iflas başvurusu yapacağını duyurdu.

Şirket tarafından gün içinde (17 Mart) yapılan açıklamaya göre, SVB Capital ve SVB Securities’in yanı sıra genel ortak kuruluşların fonlarının iflas işlemlerine dahil edilmediği belirtilmekte. Ayrıca yapılan açıklamada SVB’nin bünyesindeki işletmeler için alternatif stratejiler araştırmaya devam edeceği, SVB Capital ve SVB Securities kuruluşlarının faaliyetlerinin devam edeceği bildirilmekte.

Ayrıca SVB, şirketin artık Silicon Valley Bank N.A. ya da bankanın özel bankacılık ve varlık yönetimi firması SVB Private ile bağlantılı olmadığını vurguladı.

Firmanın tahminlerine göre, şirketin toplam 2.2 milyar dolar likiditesi bulunmakta. Bu miktarın içinde nakit ve SVB Capital ve SVB Securities’deki hisselerinin yanı sıra ak, firmanın stratejik seçenekleri araştırdığı “diğer değerli yatırım menkul kıymet hesapları ve diğer varlıkları da bulunmaktadır.

Son olarak, SVB Group’un yeniden yapılandırma sorumlusu William Kosturos, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“11. Bölüm süreci, SVB Financial Group’un başta SVB Capital ve SVB Securities olmak üzere değerli işletmeleri ve varlıkları için stratejik alternatifleri değerlendirirken değerini korumasına olanak tanıyacaktır.”

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir