Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.839
% 1.69
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.839
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Biden, SVB ve Signature Çöküşünün Sorumlularına Hesap Sorma Sözü Verdi

svb

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Amerikalılara mevduatlarının güvende olduğu konusunda güvence verirken, Silicon Valley Bank (SVB)  ve Signature Bank’ın başarısızlığından sorumlu olanları tutma sözü verdi.

12 Mart’ta New York Finansal Hizmetler Bölgesi, Signature Bank’ı ele geçirdi. Federal Rezerv, kripto dostu bankanın ABD ekonomisini korumak ve halkın bankacılık sistemine olan güvenini güçlendirmek için kapatıldığını söyledi.

Fed ayrıca, gelecekte likidite sorunlarıyla karşılaşabilecek belirli bankaları desteklemeyi amaçlayan 25 milyon dolarlık bir fon açıkladı.

Biden 13 Mart’ta 29,9 milyon takipçisine attığı tweet’te kurumların “işçileri, küçük işletmeleri, vergi mükelleflerini ve mali sistemimizi koruyan bir çözüme ulaşmış olmalarından” duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan ayrıca bu karmaşadan sorumlu olanları “tamamen sorumlu” tutma konusunda “kararlı” olduğunu da sözlerine ekledi. Başkan, 13 Mart Pazartesi günü yapacağı konuşmada “daha fazla şey söyleyeceğini” de sözlerine ekledi.

Bu arada, bir dizi başka Birleşik Devletler siyasetçisi de son bankacılık çöküşlerinden kaynaklanan bulaşıcılığı durdurmayı amaçlayan son federal düzenleyici eylemler konusunda övgülerini paylaştı.

ABD Siyasetçileri Karardan Memnun

ABD Senatosu Bankacılık ve Konut Komitesi tarafından 12 Mart’ta yapılan açıklamaya göre, ABD Senatörü Sherrod Brown ve Temsilci Maxine Waters da hem sigortalı hem de sigortasız SVB mevduat sahiplerinin kapsama alınacağını görmekten memnuniyet duyduklarını belirttiler:

“Son birkaç günde yaşanan olaylara katkıda bulunan tüm faktörleri ve en büyük bankalar için korkulukları nasıl güçlendireceğimizi daha iyi anlamaya çalışırken, finansal düzenleyicileri bankacılık sisteminin istikrarlı, güçlü ve dirençli olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Bu, Amerikan halkının güveni için önemli bir adım.”

Son dönemde yaşanan bankacılık çöküşleri, ABD’deki bankacılık sisteminin güvenilirliği ve istikrarı hakkında endişeleri artırdı. Bu nedenle, federal düzenleyiciler, gelecekte benzer olayları önlemek ve bankaları daha güvenli hale getirmek için çeşitli önlemler almaya çalışıyorlar.

Biden’ın sözleri, bu tür bankacılık sorunlarına karşı ciddiyetle mücadele etme niyetini gösterirken, federal düzenleyicilerin de bankacılık sistemi için daha sağlam bir çözüm için çalıştıklarını göstermekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir