Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.126
% 2.87
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.126
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Coinbase, Celsius Ve Paxos Signature Bank’taki Fonlarını Açıkladı

Signature Bank

13 Mart 2023 tarihinde, kripto dostu Signature Bank’ın New York düzenleyicileri tarafından “sistemik bir risk” oluşturduğu endişeleri nedeniyle zorla kapatıldığı açıklandı. Bu nedenle, birçok kripto şirketi, bankada tutulan fonlarının akıbetinden emin değildi.

Coinbase, Celsius ve Paxos gibi birçok yüksek profilli kripto şirketi, fonlarının Signature Bank’ta tutulduğunu açıkladı. Coinbase, bankadan yaklaşık 240 milyon dolarlık kurumsal fon geri almayı beklediğini bir tweet’te belirtti. Paxos ise 250 milyon dolarının bankada olduğunu tweetledi ancak 250.000 dolarlık standart FDIC sigorta kapsamını aşan tutarın özel sigorta tarafından kapsandığını da belirtti.

İflas eden kripto kredi kuruluşu Celsius’taki hesap sahiplerinin çıkarlarını temsil eden Celsius Resmi Teminatsız Alacaklılar Komitesi, Signature Bank’ın “bazı fonlarını” tuttuğunu ancak miktarı açıklamadığını ekledi.

Signature Bank, kripto endüstrisinde birçok şirkete hizmet verdiği için, bankanın varlıklarına maruz kalmayan şirketler de maruziyet endişelerini hafifletmek için konuştu. Immutable X’in kurucu ortağı Robbie Ferguson ve Theta Network’ün kurucu ortağı Mitch Liu, şirketlerinin Signature Bank ile hiçbir ilişkisi olmadığını tweetledi.

Crypto.com’un CEO’su Kris Marszalek de bankada hiç parası olmadığını tweetledi.

Signature Bank’ın zorla kapatılması, ABD düzenleyicilerinin bankacılıkla ilgili diğer duyurularıyla birlikte geldi. Federal Rezerv, kripto sektörüne bulaşan bir banka koşusu nedeniyle likidite sorunları yaşayan teknoloji startup odaklı bir banka olan Silicon Valley Bank’taki mevduat sahiplerini korumak için FDIC harekete geçtiğini açıkladı. Fed ayrıca, bankaların müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli likidite sağlamak üzere 25 milyar dolarlık bir program açıkladı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir