Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.148
% 3.87
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.148
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Silvergate, Kapanmaya Karşı FDIC ile Görüşüyor

Silvergate

ABD’de kripto dostu bir banka olan Silvergate bankasının mali durumu, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddialarıyla gündeme geldi.

Bloomberg tarafından alınan bilgilere göre, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) yetkilileri, kapanmayı önlemek için Silvergate ile acil görüşmelerde bulunuyor. FDIC, bağımsız bir devlet kurumu olarak finansal kurumları denetlemekle görevlidir.

Kaynaklar, FDIC müfettişlerinin geçen hafta firmanın genel merkezine geldiğini ve o zamandan beri firmanın defter ve kayıtlarını incelediğini belirtiyor. Ancak, şirketin mali sıkıntılarıyla nasıl başa çıkacağı konusunda henüz bir karar verilmediği ve FDIC’nin dahil olmasının, düzenleyici kurumun katkısı olmadan bir çözüme ulaşılamayacağı ifade ediliyor.

Silvergate hisseleri geçtiğimiz hafta 10-K raporunun dosyalanmasında bir gecikme olduğunu duyurduktan sonra düşüş yaşadı. Şirket, piyasadaki dalgalanmanın ve 2022’de yaşanan birkaç yüksek profilli iflasın, “devam eden bir işletme olarak devam etme kabiliyeti” üzerindeki “etkisini değerlendirdiğini” açıkladı. Bu belirsizlik, sektörde maliyetli bir iflas başvurusu korkusunu artırdı.

Silvergate’in mali durumuyla ilgili belirsizlik, sektörün geri kalanı için de maliyetli olabilme ihtimali olan bir iflas başvurusu korkusunu arttırmakta. Silvergate hisseleri geçtiğimiz ay %70 düşüşle 5,21 dolara kadar geriledi. Bazı kripto şirketleri de banka ile olan bireysel ortaklıklarını küçülttüklerini açıkladılar.

Bu gelişmelerin ardından, düzenleyicilerin Silvergate’e yardım edebileceği veya kapanmayı önlemek için başka bir yol bulabileceği umuduyla, kripto endüstrisi yakından takip ediyor. Ancak, henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmadı ve Silvergate’in mali durumu hakkında kesin bir karar verilmedi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Silvergate, Kapanmaya Karşı FDIC ile Görüşüyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Coinbase, Celsius Ve Paxos Signature Bank'taki Fonlarını Açıkladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir