Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.721
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.721
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Hindistan Kripto İşlmerilerini Yasaya Tabi Tutuyor

Hindistan Kripto

Hindistan hükümeti, kara para aklama karşıtı yasalara uygunluğu sağlamak amacıyla kripto para işlemlerini ulusal Kara Para Aklamayı Önleme Yasası (PLMA) 2002’ye tabi tuttuğunu açıkladı.

Bu karar, finansal hizmetlerle ilgili tüm sanal varlıkların değişimi, transferleri, saklanması ve idaresini kapsamaktadır. PML Yasası, finans kurumlarını son on yıldaki tüm işlemlerin kaydını tutmak, yetkililere kayıtları vermek ve tüm müşterilerin kimliklerini doğrulamakla yükümlü kılıyor.

Dünya genelinde kripto para birimleri için AML standartlarının sıkılaştırılması ile aynı zamana denk gelen bu karar, Hindistan’daki kripto şirketlerinin işlerini daha da zorlaştıracak. Bu kararın öncesinde, değiştirilen vergi kurallarına göre, dijital varlıkların tutulması ve transferi %30 vergiye tabi hale gelmişti. Bu durum, büyük kripto borsalarındaki işlem hacmini son 10 gün içinde %70, sonraki üç ay içinde ise %90 oranında düşürdü.

Bu durum, kripto tüccarlarını offshore borsalara yönlendirerek ve gelişmekte olan kripto projelerini Hindistan dışına taşınmaya zorladı.

Hindistan hükümeti, kripto para birimleri konusundaki sert tutumunu gösteren bir dizi karar almıştır. Örneğin, Şubat 2023’te, yerel kadınlar kriket liginde kripto reklam ve sponsorluklarına getirilen yasak bu kararlardan biridir. Bu yasak, 2022 yılında erkekler kriket Premier Ligi için getirilen bir önceki yasağı takip etmiştir.

Bununla birlikte, 2023 yılında Hindistan’ın G20’deki ilk başkanlığını kutlarken, ülkenin Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kriptoyu düzenlemek için uluslararası çabaları teşvik etti.

Küresel olarak kripto düzenlemesinde reform yapılması için kullanılabilecek koordineli bir çaba çağrısında bulunmakta. Bu, Hindistan’ın kripto para birimleri konusunda gelecekteki tutumunu belirleyen bir adım olarak değerlendirilmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir