Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.989
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.989
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

DeFi Projeleri, Şubat Ayında 21 Milyon Dolarlık Hacklendi

DeFi Hacklendi

Şubat ayında, DeFi (merkezi olmayan finans) alanında yedi farklı protokol hacklendi ve en az 21 milyon dolar değerinde kripto para çalındı. Bu saldırılar arasında yeniden merkezileşme, fiyat oracle saldırıları ve diğer istismar yöntemleri bulunmakta.

DeFi merkezli bir veri analiz platformu olan DefiLlama’ya göre, en büyük saldırılardan biri Platypus Finance protokolüne yapılan flash kredi reentrancy saldırısıydı. Bu saldırı, 8,5 milyon dolarlık fon kaybına yol açtı.

DefiLlama, Şubat ayı boyunca altı kayda değer saldırının daha gerçekleştiğini belirtti. Bunların ilki, 1 Şubat’ta BonqDAO’ya yapılan fiyat oracle saldırısıydı. Bu saldırıda istismarcı, AllianceBlock (ALBT) tokeninin fiyatını manipüle ederek büyük miktarlarda BEUR bastı ve daha sonra Uniswap üzerinde diğer tokenlarla takas etti. Sonuçta ALBT hazineleri tasfiye oldu ve BonqDAO yaklaşık 1,7 milyon dolar kayba uğradı.

Bir diğer saldırı, 2 Şubat’ta merkezi olmayan borsa Orion Protocol’e yönelikti. Saldırganlar, tekrarlanan para çekme emirleriyle fonları boşaltmak için kötü niyetli bir akıllı sözleşme kullandılar ve yaklaşık 3 milyon dolar çaldılar.

DeFi protokolü dForce ağı da Şubat ayında yeniden merkezleme saldırısı yöntemi ile hacklendi  ve 3,65 milyon dolarlık kayıp gerçekleşti. Ancak, beyaz şapkalı bir hacker ortaya çıktı ve tüm fonlar geri alındı.

En son olarak, 16 Şubat’ta Platypus Finance protokolüne yapılan flaş kredi saldırısı sonucu proje 8,5 milyon dolar zarara uğradı. Ekibin açıklamasına göre, saldırı yanlış sıradaki kodlar nedeniyle mümkün olmuştu. Toplamda, Platypus Finance’deki saldırıların kaybı 9,1 milyon dolara ulaştı.

Bu saldırılar, DeFi alanında güvenlik sorunlarının varlığını gösteriyor ve bu alanda daha fazla çalışma gerektiriyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir