Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.312
% 2.85
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.312
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Binance, SEC Başkanını Daha Önce İşe Almaya Çalışmış!

Binance

Kripto borsası Binance, SEC Başkanı Gary Gensler’i göreve başlamadan önce düzenleyiciler ile yakın ilişkiler kurmak için işe almaya çalıştı.

Son zamanlarda kripto piyasaları ve borsalara karşı düzenleyici baskılar giderek artmakta. Dünyanın önde gelen kripto borsası Binance ise düzenleyici kurumların baskılarından kaçınmak ve yakın ilişkiler kurmak için daha önceden SEC Başkanı Gary Gensler’i  danışman olarak işe almaya çalıştığı ortaya çıktı..

Wall Street Journal’ın Binance yöneticilerinin mesajları ve eski çalışanlarla yapılan görüşmelere dayandırdığı haberine göre, 2018 ve 2019 yıllarında Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) ders veren Gensler’in, kripto firması tarafından kendisine ulaşıldığı ve danışmanlık pozisyonu teklif edildiği belirtiliyor.

Haberde yer alan iddialara göre, Binance’in girişim yatırımları kolu başkanı Ella Zhang ve Binance’in yatırım yaptığı Koi Trading firmasının kurucu ortağı Harry Zhou’nun Ekim 2018’de Gensler ile bir araya geldiği ve görüştüğü ortaya çıktı. İkinci bir toplantı ise Mart 2019’da Tokyo’da Gensler ve Binance’in kurucusu Changpeng “CZ” Zhao arasında gerçekleşti.

Gensler’in bu teklifi reddetmesine rağmen, lisans stratejileri hakkında kripto borsasına bilgi paylaştığı ifade ediliyor.

Ayrıca haberin kaynağı olan konuşmalarda, Binance’in ABD kolu olan Binance.US ile ilişkisinin altı çizilerek, düzenleyici denetimden korkan borsa yöneticilerinin, riski azaltmak için yıllar önce, yaptırım ve düzenleyici soruşturmaları çekecek bir Amerikan kuruluşu kurduğu belirtiliyor.

“Binance’i ABD Uygulamalarından Koruyun” başlıklı bir sunumda çalışanlar, Binance’in Amerikan birimiyle “tamamen sözleşmeye dayalı” bir ilişkiye sahip olmasını ve onları ayrı operasyonlar olarak konumlandırmasını öneriyor

Sonuç olarak, Binance’in SEC başkanı Gary Gensler ile danışmanlık pozisyonu için görüştüğü haberleri, Binance’in ABD kolu Binance.US ile ilişkisi ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyici soruşturmaları, kripto para piyasasının regülasyonu açısından önemli bir tartışma konusu olarak karşımıza çıkıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir