Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.734
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.734
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

SEC’in Voyager-Binance.US Anlaşmasına İtirazı Sürüyor

SEC

Voyager Digital, Binance.US’ye varlıklarını 1.02 milyar dolara satma planıyla ilgili olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından itiraz edilmişti.

Ancak Voyager, iflas planına ilişkin davasına bakan yargıç Michael Wiles’in belirsiz gerekçelerle SEC’i azarladığı bir duruşma gerçekleştirdi. Duruşmada SEC avukatı William Uptegrove, düzenleyicinin planın yasayı ihlal edebileceğine inandığını belirtirken, Yargıç Wiles ise nedenlerin ayrıntılarını duymak istedi.

Voyager, müşterilerinin kripto borsasına aktarılacağı ve müşterilerin fonlarını çekebileceği bir yeniden yapılandırma planı sunmuştu.

Müşterilerin, iflas anından itibaren yatırdıkları değerin %70’inden fazlasını geri alabilecekleri bildirilmişti. Plan, kripto borç verene karşı iddiaları olan 61.300 hesap sahibinin katıldığı bir ankette, Voyager müşterilerinin %97’si tarafından tercih edilmişti.

Mahkeme, Voyager’ın iflas planına ilişkin tartışmaları 3 Mart’ta dinleyecek. Satış için mahkeme onayının yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri Yabancı Yatırım Komitesi’nin (CFIUS) onayı da gerekiyor. Anlaşmanın yabancı yatırım gerektirip gerektirmediği ve ulusal güvenlik kaygılarına yol açıp açmayacağı da incelenecek.

Bu durum, kripto para birimleriyle ilgili yasal düzenlemelerin henüz tam olarak belirlenmemesi nedeniyle, ABD menkul kıymetler düzenleyicisi ve yargıçların karar vermesi gereken benzer durumların artabileceğini gösteriyor.

Önerilen Binance.US planı Voyager müşterilerini kripto borsasına aktaracak. Bu müşteriler daha sonra, platformun geçen Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunmasından bu yana ilk kez fonlarını çekebilecekler.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir