Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.971
% 1.40
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.971
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

ABD, SEC Politikalarının Kripto Müşterilerini Riske Attığını Savunuyor

SEC

ABD’li Senatör Cynthia Lummis ve Temsilci Patrick McHenry, ulusal menkul kıymetler düzenleyicisi olan Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto muhasebesi yönergelerini eleştirerek, kripto müşterilerinin daha fazla kayıp riskine maruz kalabileceğini savundular.

Geçen yıl Nisan ayında yürürlüğe giren bu yönergeler, finans şirketlerinin kripto müşterileri için kontrol etmedikleri tüm dijital varlıkları bir yükümlülük olarak kabul etmelerini ve bu varlıkların koruyucu bir varlık tarafından desteklenmesini gerektiriyor.

Ancak, Lummis ve McHenry, bu yönergelerin düzenlenmiş kuruluşları dijital varlıkların muhafazasına katılmaktan caydırabileceğini ve müşterileri korumak yerine risk altında bırakabileceğini iddia ediyorlar. Federal Rezerv Sistemi, Para Birimi Komptrolörü Ofisi, Federal Mevduat Sigorta Kurumu ve Ulusal Kredi Birliği İdaresi’ne gönderdikleri mektupta, SEC’in müşterileri korumaya yönelik temel misyonunu ihlal edebileceğini belirttiler.

Milletvekilleri, SEC’in Personel Muhasebe Bülteni (SAB) 121’in dijital varlıklar için muhasebe işlemlerine açıklık getirmeyi amaçladığını, ancak olumsuz yan etkileri olduğunu savundular.

Bu bültenin, bir saklama kuruluşunun iflas etmesi veya kayyuma devredilmesi durumunda müşteri varlıklarını daha büyük bir kayıp riskiyle karşı karşıya bırakarak müşterileri koruma misyonunu ihlal ettiği belirtiliyor.

Milletvekilleri ayrıca, SAB 121’deki ‘dijital varlık’ tanımının genişliğine karşı çıkarak, bu varlık sınıfı için farklı işlevlere sahip dijital varlıkların fırsatlarını ve risklerini dikkate alan daha incelikli bir hiyerarşinin gerekli olduğunu savunuyorlar.

Ancak, Lummis ve McHenry gibi bazı politikacılar, kripto para birimlerinin yasal olarak tanınması ve düzenlenmesinin, yasal faaliyetleri teşvik ederek daha güvenli bir ekosistem yaratacağını savunuyorlar.

Bu politikacılar, SEC kurumunun kripto para birimlerine yaklaşımını eleştirerek, dijital varlıkların doğru bir şekilde sınıflandırılması ve uygun bir düzenleyici çerçeve oluşturulması gerektiğini öne sürüyorlar.

Bu tartışmaların sonucu, kripto para birimlerinin gelecekte nasıl düzenleneceğine ve yasal statülerine ilişkin belirsizliği gidermeye yardımcı olabilme ihtimali bulunmakta.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir