Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.666
% 1.23
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.666
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Euler Finance Hacker’ı Çalınan Fonları İade Etti

Euler Finance

Borç verme protokolü Euler Finance fonlarını çalan hacker, fimanın teklifi sonrası çalınan fonları iade etti.

DeFi ekosistemleri hack saldırılarına maruz kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Ethereum tabanlı borç verme platformu Euler Finance, 196 milyon dolara mal olan bir flash kredi saldırısına maruz kaldı. Yaşanan hack saldırısı 2023 yılının en büyük saldırısı oldu.

196 milyon dolarlık kayba neden olan hacker, çalınan fonları BNB akıllı zincirinden Ethereum’a çok zincirli bir köprü kullanarak aktardı. Euler Finance ise, çalınan fonların geri iade edilmesi için hacker ile uzlaşmaya çalışmaktaydı.

Son gelen haberlere göre hacker 197 milyon dolarlık 3000 Ether’i iade etti. Hacker iade ettiği fonlara karşılık %10’luk bir ödül teklifinde bulundu.

Neler Yaşanmıştı?

Ana şirket Euler Labs, 14 Mart tarihinde hackere 0 Ethereum transfer ederek bir mesaj iletti. Mesajda 196 milyon dolarlık fonun geri iade edilmesi için hacker’a ultimatom gönderdi. Ayrıca firma yetkilileri fonların iade edilmesi halinde hacker’a 1 milyon dolarlık bir ödül verileceğini söyledi.

“Dünkü mesajımızı takip ediyoruz. Fonların %90’ı 24 saat içinde iade edilmezse, yarın tutuklanmanızı ve tüm fonların iade edilmesini sağlayacak bilgiler için 1 milyon dolarlık bir ödül başlatacağız.”

Mesajda “Bu sabah Euler platformuna yapılan saldırıdan sizin sorumlu olduğunuzu anlıyoruz. Bundan sonra atılacak olası adımlar hakkında bizimle konuşmaya açık olup olmadığınızı öğrenmek için yazıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Firmanın fonların %90’ının iade edilmesi talebi ile beraber hacker, fonların 176,4 milyon dolarını geri ödemeli. Ancak bazı gözlemciler verilen teklifin yeterli olmadığını veya az olduğunu düşünmekte.

Firma tarafından daha önce birçok farklı güvenlik firması tarafından denetime tabi olunduğu ve herhangi bir açık olmadığı belirtilmekteydi.

Son olarak Euler Labs, bilgisayar korsanının izini sürmeye yardımcı olmak için ABD ve Birleşik Krallık’taki kolluk kuvvetleri ile birlikte blok zinciri istihbarat platformları Chainalysis, TRM Labs ve daha geniş Ethereum topluluğuyla birlikte çalıştığını aktarmıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir