Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.337
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.337
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Toplam Shiba Inu Arzının %72’sini 10 Cüzdan Elinde Tutuyor, Bu Cüzdanlar Kime Ait?

Shiba Inu toplam 589 trilyondan fazla arz ve 549 trilyondan fazla dolaşım arzı ile tartışmasız en büyük kripto para birimlerinden biri oldu. Diğer taraftan arzın çoğunluğunun yalnızca bir avuç cüzdanda tutulduğu dikkat çekiyor. Peki bu cüzdanlar kime ait ve neden önemli?

10 Cüzdan Toplam Arzın Çoğunu Elinde Tutuyor

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

İlk on cüzdanın Shiba Inu’ların çoğunu dolaşımda tuttuğu şeklinde sosyal medyada dolaşan bilgi doğrudur. Birçok kişi, bir meme varlıkta bu tür bir dağılım gördüğünde olumsuz şeyler düşünebilir. Ancak bu yanlış bir bakış açısı olabilir. Büyük miktarda SHIB elinde tutan balinalar olsa da bu her zaman bir kişiye ait olmayabilir.

Örneğin SHIB arzının %41’ine sahip olan en yüksek bakiyeye sahip olan cüzdan, geçtiğimiz aylarda Ethereum kurucusu Buterin’in kendisine reklam amacıyla gönderilen söz konusu bakiyeyi bir token yakım cüzdanına göndermesidir. Diğer bir değişle cüzdan kimsenin kontrolünde değildir ve kimse erişemez. Buterin, kendisine gönderilen tokenların 1 milyar dolarını Hindistan’ın koronavirüs ile mücadele fonuna bağışlamış, kalan miktarı da kimsenin ulaşamayacağı bir adrese göndermişti. Dolayısıyla SHIB arzının nerdeyse yarısı dolaşımdan çıkarıldı. Daha sonra, dolaşımda kalan miktarı azaltmak amacıyla bu cüzdana daha fazla SHIB gönderildi. 

Bununla birlikte, büyük miktarlı SHIB cüzdanlarının çoğunluğu ise kripto varlık alım satım platformlarının cüzdanlarıdır. Diğer bir deyişle, bu cüzdanlardaki miktar tek bir kişiye değil, binlerce kişiye ait olabilir.

925.000’i Aştı

Tüm bu söylentiler ve olumsuz görüşlere rağmen SHIB popülaritesini sürdürdü ve elinde tutan yatırımcı sayısı 925.000’in üzerine çıkarak Pazartesi günü yeni bir rekor kırdı. Bilindiği gibi varlık, son zamanlarda bir düşüş yaşadı. Karşıtlar bunu “klasik son” olarak tanımlarken, bazıları alım fırsatı olarak gördü ve yatırımcı sayısı yeni bir zirve gördü.

Varlık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından %40’tan fazla düşüş yaşadı. SHIB, yayın saati itibariyle 0.00005645 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir