Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.956
% 1.52
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.956
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Telegram Wallet Pay ile Kripto Ödemelerine Yeni Bir Boyut

telegram wallet pay,wallet pay,ton

Kripto endüstrisi, sürekli olarak yeni güncellemelerle gelişmeye devam ediyor. Son olarak, popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, kripto dostu bir özellik olan uygulama içi kripto ödemelerini başlattı. Telegram’ın bir botu olan Wallet, The Open Network (TON) blok zinciri tabanlı bir kripto ödeme çözümü sunuyor.

Doğrudan Kripto Ödemelerine İmkan Veriyor

Wallet Pay adı verilen bu yeni hizmet, Telegram arayüzü içinde kullanıcılara ve bireysel işletmelere kripto ödeme işlemleri yapma imkanı sağlıyor. Wallet, yaptığı açıklamada, bu yeni ödeme özelliğinin Wallet tarafından desteklenen tüm ülkelerde kullanılabildiğini belirtti.

 


Yararlanamayacak Bazı Ülkeler

◾Wallet Pay’in bazı ülkelerde kullanılamayacağını belirtmek önemlidir. Örneğin, ABD ve Mali Eylem Görev Gücü tarafından kara listeye alınan ülkeler gibi bazı ülkelerde Wallet Pay hizmeti geçerli olmayacak. Bunun dışında, kripto paralarla ödeme yapma konusunda henüz yasal düzenlemeleri olmayan ülkelerde de yerel işletmelere uyum sorumluluğu getiriliyor.

◾Rusya, Endonezya, Vietnam, İran ve Mısır gibi bazı ülkeler, vatandaşlarının kripto para kullanarak ödeme yapmasına henüz izin vermiyor. Bu durumda Wallet, hizmet verilen ancak vatandaşların ödeme özelliğini kullanamadıkları ülkelerde yerel işletmelere uyum sağlama sorumluluğunu yüklemektedir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için Google Haberler kısmından bizi takip etmeyi unutmayın.



Bitcoin, USDT ve TON Gibi Kripto Paraları Destekliyor

Wallet Pay’in sunumuyla birlikte, kripto para endüstrisi ödeme çözümlerini geliştirmeye devam ediyor. Telegram üzerindeki Wallet, TON blok zinciri üzerinde kripto ödemelerine olanak sağlarken, kişisel işletmeler de müşterilerinden Telegram arayüzü üzerinden ödeme alabilecekler. TON Vakfı’ndan yapılan açıklamada, bu özelliğin işletmelerin Telegram’ın geniş kullanıcı kitlesinden yararlanmasını sağlayacağı belirtildi.


İşletmeler ve Kullanıcılar Arasında Kolay Ödemeler

Wallet Pay’i kullanan kişiler, önceden botlarına kripto para transfer etmek zorunda değiller. Bir banka kartı aracılığıyla da bot üzerinden kripto para almak ve ödeme yapmak mümkün olacak. Ayrıca, Wallet Pay’in yanı sıra Telegram üzerinden kişiler arası (P2P) ödemeler de Wallet botu üzerinden gerçekleştirilebilecektir.


İlginizi Çekebilir:Linea Nedir? l Linea Mainnet’e Geçiyor! l Airdrop mu Geliyor?


TON Vakfının Hedefi

Telegram’ın kullanıcı sayısı 700 milyonu aştığından, Wallet Pay’in satıcılar için geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşma potansiyeli bulunuyor. Wallet Pay’in entegrasyonu, çeşitli işletmelerin Telegram ve TON ekosistemlerinden yararlanmasını sağlayarak kripto paranın kitlesel olarak benimsenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir