Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.961
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.961
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

XRP Yükselmeye Devam Ediyor! SEC’ten Açıklama!

XRP Yükselmeye Devam Ediyor! SEC'ten Açıklama!

Ripple’ın SEC ile olan dava sürecinden olumlu haberler gelmesi üzerine XRP son 24 saatte büyük bir yükseliş yaşadı.

Kripto piyasaları akşam saatlerinde son zamanların belki de en büyük hareketliliklerinden birini yaşadı. Uzun süredir devam eden SEC ve Ripple arasındaki davada XRP lehine önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme yargıcı, XRP satışlarının bir yatırım sözleşmesi teklifi olmadığı ve kamuya satılan XRP’nin menkul kıymet olmayabileceğini söyledi.

Bu gelişmeler sonrasında başta XRP olmak üzere kripto piyasaları yukarı yönlü bir hareketlilik yaşadı. XRP’nin fiyatı %80’den fazla artarak piyasa değerine göre en büyük 4. kripto para haline geldi.

XRP’deki ani yükselişin ardından ABD’de XRP’nin tek alınabildiği borsa olan Uphold çöktü. Borsaya uzun süre erişim sağlanamadı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bir haber de Gemini borsasından geldi. Gemini, XRP’nin hem spot hem de türev işlemler için listelenmesini araştırdığını açıkladı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için Google Haberler kısmından bizi takip etmeyi unutmayın.

SEC’ten XRP İle İlgili Açıklama!

Mahkeme yargıcının kararının ardından gözler davada diğer taraf olan SEC’e çevrildi. SEC, “Mahkemenin Ripple tarafından belirli durumlarda yatırım sözleşmeleri olarak teklif edildiği ve satıldığı tespit edilen XRP tokenlarının menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini belirlemesinden memnuniyet duyuyoruz. Kararı incelemeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

SEC’in bu açıklamasının sebebi, mahkeme tarafından Ripple’ın kurumsal XRP satışlarının kayıt dışı menkul kıymetlerin yasa dışı bir teklifi olarak nitelendirilmesidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir