Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.134
% 2.64
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.134
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Linea Nedir? l Linea Mainnet’e Geçiyor! l Airdrop mu Geliyor?

linea nedir linea airdrop yapacak mı

Linea, Ethereum ağı üzerindeki işlemleri ve deyimleri ölçeklendiren bir ağdır. Oluşturulan dapp’lerin düşük maliyetlerle kullanmasını sağlar. Ethereum Sanal Makinesi ile kullanıma uyumluluğunu, mevcut uygulamaların doğru konuşlandırılmasını ve mainnette olacak yeni uygulamaların oluşturulmasını sağlar. 

Ağ üzerindeki her işlemin 0 bilgi kanıtlarını oluşturmak için Dirençli Kafes Tabanlı Kriptografi kullanır. Oluşan bu kanıtları da  Mainnet’e aktarır. Bu işlem, ağ üzerinde yapılan her işlemin Ethereum işlem defterine kaydedilmesini sağlarken, ağnı zamanda güvenlik maliyetini büyüklüklere böler.

Linea Ekosistemi

Linea, ekosistemini birden fazla alanda kullanılabilecek şekilde geliştirilmiştir. Bu kullanım alanlarına,  Köprü, NFT, CEX, Wallet, Altyapı, Defi, Launchpad, Data servisi, Geliştirme Araçları ve Eğlence sektörü gibi örnekler verilebilir. 

Köprü

  • Stargate: Stargate, Layer Zero üzerine inşa edilen bir likidite taşıma protokolüdür. Kullanıcılarına varlıklarını güvenli bir şekilde taşımalarına imkan sağlamayı amaçlamaktadır.
  • Orbiter Finance: Orbiter finance, Ethereum gibi kripto paraları katmanlar arası transfer etmeye imkan sunan cross-rollup Katman 2 bir köprü projesidir. Katman 2 altyapısı olan yerel kripto paraları Dydx, Optimism, Artbitrum, ağlara aktarmak için kullanılan bir çapraz toplama köprüsüdür. Amacı düşük maliyetlerle hızlı transfer işlemlerini gerçekleştirmiştir.

Orbiter Finance ve Orbiter Finance Airdrobu ile ilgili konuştuğumuz canlı yayınımıza aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

NFT 

  • Zonic: Zonic, Layer-2 NFT market alanıdır. İçerisinde Optimism, Artbitrum One, Artbitrum Nova, Polygon zkEVM, zkSYNC ERA ağlarında bulunan NFT’ler bulunur. 

İnternet sitesine gitmek için tıklayın 

  • NFTs2Me: NFTs2Me, kendi NFT’lerinizi oluşturabileceğiniz web3 tabanlı platformdur. ERC721 ve ERC1155 ağlarında NFT oluşturabilirsiniz. Etherum, Polygon, Polygon zkEVM, zkSYNC Era, Artbitrum, Optimism, Avalanche, BSC, ve fantom gibi cüzdanınızdaki EVM ağlarını destekler. Platform, ENS, OpenSea, Alchemy gibi şirketler tarafından desteklenir.

CEX

  • Bitget: Spot ve türev işlemler yapabileceğiniz merkezi borsadır. Dünyanın en büyük borsaları arasında yer alır
  • Gate.io: Dünyanın en eski kripto borsaları arasındadır. Bu borsada da spot ve türev işlemlerin yanı sıra ön satışlara da katılabilirsiniz. 
  • OKX:  Spot ve türev işlemler yapabileceğiniz borsadır. Yakın zamanda SUİ ön satışıyla adını duyurmuştur. 

Yukarıdaki borsalarda ömür boyu komisyon indirimlerine sahip olmak için linkimize tıklayabilirsiniz.

Wallet

  • Metamask: Bir tarayıcı uzantısı ve bir mobil uygulama olarak sunulan platformdur. Token ve coinleri platform üzerinde değiştirebilir ve aktarabilirsiniz.
  • OKX Wallet: OKX uygulamasına entegre edilmiş ve kripto paralarınızı saklamaya, satın almaya ve satmaya yarayan uygulamadır.

Metamask kullanımını anlattığımız videomuza aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Altyapı

  • Layer Zero: Layer Zero zincirler arasında mesaj aktarımı için tasarlanan interoperability protokolüdür. Bu uygulama uç noktalar (endpoint) kullanarak aktarım yapar. Yani bir A zinciri ve B zinciri birbiriyle iletişim kurmak istediği zaman bu endpointleri kullanır. Layer Zero Airdrobu ile ilgili videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.

  • Omni Network: Omni Network, Ethereum’un rollup merkezli yol haritasındaki bir boşluğu doldurmak için tasarlanmıştır. Tüm optimistik rollupları birbirine bağlamak için oluşturulan katman 1 blok zinciridir.

Omni Network’ün Potansiyel Airdrop fırsatını incelemek için aşağıdaki videoya tıklayabilirsiniz.

DEFİ

  • Aave: Kullanıcıların borç alarak katılabileceği, merkezi olmayan bir likidite piyasası protokolüdür.
  • PancakeSwap: BNB ve Ethereum  üzerine inşa edilen otomatik piyasa yapıcı (AMM) modeli üzerinde çalışan merkezi olmayan borsadır.

PancakeSwap borsasının kullanımını anlattığımız videomuza aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Data Servisleri

  • API3: Uygulamaların içindeki kripto paraları ve forex piyasasının fiyatlarını gerçek zamanlı olarak takip etmesini sağlayan platformdur.
  • Etherscan: Kullanıcıların Blockchain üzerindeki işlemlerini gösteren bir platformdur.

Geliştirme Araçları

  • Thirdweb: Thirdweb, web3 uygulamalarını oluşturmak ve yönetmek için kullanılan web3 geliştirme merkezidir.
  • Umbrella Network: Umbrella Network web3 projelerine güvenli, özelleştirilebilir ve ölçeklendirilebilir veri çözümleri sunan merkezi olmayan platformdur.

Eğlence Sektörü

  • Cataclysm: Cataclysm, bir web3 oyun geliştirme şirketi olan NFT Factory tarafından geliştirilen bir web3 oyunudur.
  • Metaverse HQ: Web3 kullanıcıları, geliştiriciler ve oyuncular için öne gelen keşif katılım ve eğitim platformudur.

Linea Mainnet’e Geçiyor

Linea, 11 temmuz tarihinde twitter adreslerinde bir tweet paylaştı. Atılan tweet’e göre mainnet alpha sürümünü kullanıma açtığını söyledi. Şu anda ağı kullanıcılara açmayan Linea, sadece lansman ortaklarına açtı.

Linea Mainnet Metamask’de Göründü

Mainnet’in duyurulmasından kısa bir süre sonra bir gelişme daha yaşandı. Metamask cüzdanında Linea’nın mainnet’i göründü. Projenin airdrop yapma durumu ise şu anda belirsiz. Ne kadar airdrop yapacak? airdrop tarihi ne zaman olacak? sorularının cevabı için Airdrop Mühendisi telegram kanalımızı takip etmeyi unutmayın.

Linea Mainnet

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir