Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.768
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.768
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Tayvan, Kripto Borsaları İçin Yönergeler Yayınladı

Tayvan’ın mali gözlemcisi bugün, müşteri korumasına yönelik sanal varlık hizmetleri sağlayıcıları (VASP’ler) için bir dizi yönergeyi duyurdu.

Mali Denetleme Komisyonu yaptığı açıklamada, yeni yönergeye göre yerli kripto platform şirketlerinin ve müşterilerin varlıklarının saklanmasını sağlaması gerektiğini söyledi. Ayrıca kripto paraları listelenmesi ve listeden çıkarılması için inceleme standartları oluşturması ve bilgi açıklamasını güçlendirmesi gerektiğini de ekledi.

Yönergede en son, Tayvan’da faaliyet göstermek isteyen offshore borsaların FSC’ye kaydolması gerektiğini belirttildi.

Kılavuzda, “Şirket yasalarına göre kayıtlı olmayan ve FSC’ye kara para aklamayı önleme düzenlemelerine uygunluğunu beyan etmeyen yabancı sanal varlık platformu operatörleri, Tayvan’da iş talebinde bulunamaz veya Tayvan vatandaşlarını hedef alamazlar” denildi.

FSC ayrıca, kripto borsalarının “temel varlık olarak sanal varlık özelliğine sahip sanal varlık işletmeleriyle türev finansal ürün işlemlerini içeren işlemlerde bulunmasına izin verilmediğini” belirtti.

Tayvan daha önce ise, FSC’nin 2021’de kara para aklamayı önleme kurallarını uygulamaya koymasından bu yana (VASP’lerin) kara para aklamayı önleme yasalarına uymasını zorunlu kıldı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Düzenlemeler

Yönergeler resmi olarak FSC tarafından yayınlanmasından sonra Tayvan’daki kripto borsaları bir endüstri birliği oluşturması ve yönergelere dayalı olarak kendi kendini denetleyen kurallar oluşturması bekleniyor.

Şu anda Tayvan’da bulunan dokuz kripto borsası Ekim ayında bir dernek kurmaya hazırlanıyorlar. Borsalar dernek başvurusuna hazırlanmak amacıyla bir çalışma grubu kurmaya karar verdiler.

İçlerinde Taipei merkezli kripto borsası XREX’in kurucu ortağı ve Grup CEO’su Wayne Huang yaptığı açıklamada;

FSC’nin yeni kurallarının “yeni bir sektöre meşrutiyet, gözetim, büyüme için sağlam bir yol sağlayarak yeni bir sektör doğurabileceğini” söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir