Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.974
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.974
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

BIS, CDBC’lerin Yasallaşmasını Öneriyor!

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), ülkelerin merkez bankası dijital para (CDBC) dağıtımını destekleyen yasal çerçeveler oluşturmasını istiyor.

BIS Genel Müdürü Agustín Carstens, bugün İsviçre’deki BISIH-FSI konferansında yaptığı konuşmada, farklı yargı bölgelerindeki eskiyen yasal çerçevelerin CBDC’lerin gelişimini engelleneceği konusunda uyardı.

Carstens, “Belirsiz veya güncelliğini kaybetmiş yasal çerçevelerin bunların uygulanmasını engellemesi kesinlikle kabul edilemez.” Dedi. “Bu sorunları çözmeye yönelik çalışmaların ciddi bir şekilde başlaması gerekiyor ve hızla ilerlemesi gerekiyor.” Diyerek sözlerini tamamladı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

BIS’ten Daha Gelişmiş Yasal Çerçeve Çağrısı

Carstens, mevcut para sisteminin gelişmesi gerektiğini vurguladı. Bununla beraber merkez bankalarının inovasyonu teşvik etmek için aktif olarak CBDC’leri araştırdığını açıkladı. Fakat merkez bankalarının istediği dönüşümü tek başına sağlayamayacağını söyledi.

Bununla beraber Carstens, 2021 IMF belgesine atıfta bulunarak merkez bankalarının yaklaşık %80’inin ya mevcut yasalara dayalı olarak dijital parayı çıkaramayacağını ya da belirsiz yasal çerçevelere sahip olduğunu belirtti.

Buna karşılık yayınlanan BIS anketinde merkez bankalarının %93’ünün CBDC gelişiminin çeşitli yönlerine aktif olarak dahil olduğunu ortaya çıkardı. Bu olay yasal çerçevelerin merkez bankalarının CBDC alanında yaptığı ilerlemelerin gerisinde kaldığını gösteriyor.

Carstens, CBDC’nin meşruluğunun merkez bankasının onu yayınlamaya yönelik yasal otoritesinden geldiğini belirtti. “Bu yetkinin yasalara sağlam bir şekilde dayandırılması gerekiyor” diye ekledi. Paranın sosyal bir yapı olduğuna değinerek, paranın meşruiyetini destekleyecek yasal çerçevelerin önemini vurguladı. 

“Kanun olmadan para işleyemez” diye ekledi.

Carstens, yargı alanında bulunan yasal çerçevelerin diğer yargı alanları ile birlikte çalışabilir olması çağrısında bulundu. “Farklı dijital para birimlerinin birlikte çalışmadığı parçalanmış bir sistem ve yasal çerçeveyle sonuçlanırsak bu talihsiz bir durum olur” diye ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir