Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.652
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.652
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Circle, Stellar Ağında Stablecoin Eurc’yi Piyasaya Sürdü

Circle

Circle geçtiğimiz haftalarda Stellar ağında bir girişimin olacağını duyurmuştu. Şimdi Circle Salı günü yaptığı açıklamada Euro destekli stablecoin’inin Stellar blok zincirinde piyasaya süreceğini duyurdu.

Şirket yaptığı açıklamada, “EURC, düşük maliyetli, neredeyse anında işlemlerle dünyanın her yerine 7/24 gönderilebilir, harcanabilir, tutulabilir ve ticareti yapılabilir” dedi. Stellar ise Ethereum ve Avalanche ağından sonra ki 3. zincir.

EURC, Stellar Aid Assist gibi yardım ödeme ve nakit yardım sistemleriyle entegre olacak. Ayrıca Circle, yerel hizmetlerin ciddi şekilde etkilendiği insani krizlerden etkilenenlere mali yardıma erişimi güvenli hale getirmek için Stellar ile birlikte çalışacağını söyledi.

Circle Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Rachel Mayer, “Stellar’da EURC’nin başlatılması, Avrupa havale koridorlarını, sınır ötesi ödemeleri, hazine yönetimini ve yardım ödemelerini radikal bir şekilde geliştirme potansiyeline sahip” dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Daha Ucuz ve Daha Hızlı

Circle, Latin Amerika’da kripto hizmet sağlayıcısı Ripio’nun İspanya’ya genişlediğini belirtti. Bununla beraber şirket bir ortaklıkla EURC’yi uygulama içi kripto cüzdanına ekleyerek kullanıcıların euro yatırma ve çekme işlemlerini yapabileceğini belirtti.

Ripio Kurucu Ortağı Sebastian Serrano, “İspanya’daki insanların artık EURC gibi dijital varlıklara kesintisiz erişime sahip olmasından ve dünya çapında daha hızlı ve daha ucuz işlemlerin keyfini çıkarmasından heyecan duyuyoruz.” Dedi.

CoinMarketCap verilerine göre Stellar’ın yerel kripto birimi XLM’nin fiyatı son 24 saatte en yüksek 0.1129$ en düşük 0.1109$ olmakla birlikte şuan 0.1115$ bandında.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir