Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.877
% 2.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.877
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Circle, Polkadot’ta USDC Stablecoin’i Piyasaya Sürüyor

Circle

Stablecoin ihraççısı Circle, USDC stabilcoin’ini Polkadot parachain ekosistemine yerleştirdi. Bununla beraber dolar destekli stabilcoin’in yerel kullanılabilirliğini yeni blok zincirlerine daha da genişletti.

Polkadot, birçok uygulamaya parachain olarak adlandırılan özel blok zincirini birbirine bağlayan bir birlikte çalışabilirlik ağıdır.

Circle yaptığı açıklamada, ekosistem için varlık ihraç sistemi olarak hizmet veren bir sistem parachain’i olan Polkadot Asset Hub’da USDC’nin yerel sürümünü yayınladığını söyledi. Stabilcoin hub aracılığıyla, XCM protokolü ile parachainlere aktarılabilir.

Bu özellik Polkadot ekosistemindeki tüm birbirine bağlı parachain’lerin ve kullanıcılarının, ABD dolarına karşılık 1:1 oranında kullanılabilen stablecoin’e erişebileceği anlamına geliyor.

Ayrıca Centrifuge, HydraDX ve Moonbeam gibi birçok ünlü kripto şirketleri Polkadot tabanlı projeleri artık kullanıcılarına stabilcoin olarak USDC’yi sunuyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Polkadot Nedir?

Polkadot, Ethereum‘un da kurucusu olan Dr. Gavin Wood tarafından geliştirilen bir blok zinciri platformudur. Açık kaynaklı bir projedir ve farklı blok zincirlerinin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir köprü görevi görür. Çapraz zincir bağlantısı sağlayarak, farklı blok zincirlerindeki veri ve varlıkların birlikte çalışmasını kolaylaştırır.

Ne İşe Yarar?

Polkadot, yerel stabilcoin’i olan USDC’yi destekleyen en yeni blockchain ağıdır. Stablecoin’in yerel olarak mevcut olduğu diğer blok zincirleri arasında Ethereum, Solana, Arbitrum, Polygon PoS, Base gibi ağlar yer almakta.

CoinMarketCap verilerine göre Usdc şuan kripto piyasasında en büyük 2. Stabilcoin olarak yer almakta. Stablecoin’in şuan 26 milyon adet arza sahip olarak piyasa değeri 26 milyon dolara eşit.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir