Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.587
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.587
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Stablecoin Anlaşması: Mitsubishi, Binance ile Anlaştı!

stablecoin

Japonya’nın finansal  lideri  Mitsubishi UFJ Financial Group(MUFG) ile Binance Japonya , stablecoin çıkarma anlaşması sağladı.

Himayesinde $700 Milyardan fazla varlık bulunduran MUFG  stablecoin çıkarma konusunda ciddi bir adım attı.

Şirketin yöneticilerinden olan Tatsuyo Saito haziran ayında bir röportaj vermişti. Konuşmasında stablecoin çıkarma hakkında görüşmelerde bulunduğunu belirtmişti.

Stablecoin 2024’te Hazır!

Japon medya grubu Coinpost’un haberine göre, şirketin ortağı konumunda olan MUTB firması,  Binance Japonya ile görüşme yapıyor. Haberde, tarafların hem Japon Yeni hem de ABD Doları bazlı stablecoinler üzerinde çalıştığı ve bu iki stablecoinin 2024 yılında piyasaya sürülmesinin planlandığı belirtiliyor. Bunun yanında belirli bir tarih verilmediği söyleniyor.

Başbakan Kriptoya Destek Oluyor

Binance, iki yıl aradan sonra Japon pazarına geri dönmüştü. Ülkedeki düzenlemeler son bir yıl içinde önemli ölçüde güncellenerek  şirketler için daha  kullanıcı dostu olmuştu.

Ülkenin başbakanı Fumio Kishida, Web3’ün geleneksel internet çalışma biçimini değiştirebileceğini belirtti. Yeni bir tür kapitalizm olabileceğini de ekledi. Kishida, “Japon şirketlerinin metaverse’de değerli ekonomik alanlar yaratacağına inanıyorum” dedi.

Nomura şirketi ise yönetimi altında $500 Milyar üzerinde varlık bulunduran ve geçtiğimiz günlerde kripto ortaklığıyla  bir Bitcoin fonu başlatacağını açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir