Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.407
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.407
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SEC ve Coinbase arasındaki Celsius Gerginliği Artıyor

sec coinbase

SEC, finansal teknoloji platformu Celsius Network‘ün yeniden yapılanma planının bir parçası olarak müşterilerine dijital varlıkları Coinbase üzerinden dağıtma teklifine karşı çıktı ve mahkemeye itiraz dilekçesini sundu.

SEC, 22 Eylül’de Celsius Network yapılanma planına itiraz etti, neden olarak kripto para borsası Coinbase ile devam eden hukuki anlaşmazlığı gösterdi. Celsius Network’ün yeniden yapılanma planı için ilk kez mart ayında mahkemeye başvuru yapmışlardı ancak kabul edilmemişti. Toplamda en son Ağustos ayında 4’üncü defa revize edilen yapılanma planı halen kabul edilmedi

Coinbase Borsası mart ayında, SEC’in kendilerine Wells bildirimi gönderdiklerini açıklamışlardı. Wells bildirimi, SEC’in bir soruşturma sonucunda kişi veya şirketlere gönderdiği ve Komisyon’un kendilerine bir icra davası açmayı planladığını belirten bir uyarı niteliği taşıyan bir bildiridir.

SEC ve Coinbase

SEC,” Coinbase Anlaşmaları, bir dağıtım acentesinin hizmetlerinin çok ötesine geçmektedir; aracılık hizmetlerini ve başlıca işlem hizmetlerini içeren, SEC’nin Coinbase’e karşı Bölge Mahkemesi davasında ortaya konan birçok endişeyi içermektedir,” dedi.

Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, “Coinbase, Celsius Networj ile işbirliği yapmaktan gurur duyuyor ve kripto parayı müşterilerine dağıtmaktan neden SEC’in itiraz ettiğini merak ediyorum. Bu güvenilir ABD kamu şirketinin bu rolü üstlenmesine neden itiraz eder?” dedi.

SEC’in son itiraz başvurusu ABD Bölge Mahkemesi tarafından daha kabul edilmedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir