Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.479
% 2.35
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.479
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Celsius Network, SEC ile davalık oldu.

Celsius Network, bitcoin Madenciliği

Celsius Network ve eski Ceo’su yolsuzluk davası ile karşılaştı.

İlginizi çekebilir: Ripple, SEC davasına rağmen büyümeye devam ediyor.

İflas eden kripto borsası Celsius Network’e ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu yolsuzluk gerekçeleri ile dava açtı. Üstelik, Celsius’un eski CEO’su Alex Mashinsky de bu sabah tutuklandı. Böylece, SEC’in Binance ve Coinbase davalarından sonra kripto sektörü Celsius dolandırıcılık iddialarıyla sallanmaya başladı. SEC, dava gerekçesi olarak şirketin kayıt dışı kripto varlıkları satarak dolandırıcılık yaptığını söylüyor. Ek olarak Celsius’un bu şekilde milyarlarca dolar elde ettiği iddia ediliyor. Ayrıca şirketin mali raporlarda yolsuzluk yaptığı, yanlış beyanlarda bulunduğu gelen iddialar arasında. SEC, elde edilen bu haksız kazançların iade edilmesini istiyor.

Bilindiği gibi Celsius Network, kripto paralara yüksek faiz verme gibi fırsatlar sunarak yatırımcıların ilgisini çekmişti. Ancak TerraformLabs‘ ın iflası ile birlikte birçok şirket krize girdi. Celsius da bunlardan biriydi. Daha sonra şirket, müşterilerinin çekim taleplerini karşılayamayacak duruma gelip iflas etmişti.

Celsius Network ‘e diğer ABD’li düzenleyiciler de dava açtı.

Bir diğer bilinmesi gereken husus da bu yılın başlarında, Mashinsky’nin yaklaşık 20 milyar dolar değerinde bir dolandırıcılıkta bulunduğu için dava edilmesiydi. SEC’in kripto sektörüne yaptığı bu baskılar sonucu bazı regülasyonlar geleceği anlaşılmaktadır. Ek olarak ABD Adalet Bakanlığı, CFTC ve FTC de Celsius Network’e ve Mashinsky’a dava açtı. Ayrıca Lookchain‘in açıkladığı verilere göre Alex Mashinsky’ın tüm CEL tokenlarını sattığı ortaya çıktı. Eski CEO, sattıktan sonra elindeki USDC’ leri de Coinbase‘e transfer etmiş.

Bu gelen kötü haberler sonucu Celsius Network (CEL) coin ani düşüş yaşadı. Anlık verileri aşağıdan takip edebilirsiniz.

300’den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için İNDİRİMLİ LİNK’ten Binance borsasına kayıt olabilirsiniz.

Celsius Network dava süreci ile ilgili anlık gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi takipte kalın.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir